Alimente toxice pentru caine

Ai ezitat deja inainte de a-i oferi cainelui tau un os, un biscuite sau o bucata de ceapa? Ai dreptate sa te intrebi daca anumite alimente sunt sau nu bune pentru el. Iata cateva alimente care sunt toxice pentru caine dar pe care unii le ofera in ciuda acestui lucru.

Oasele. Chiar daca toata lumea le ofera cainilor oase, acestea sunt periculoase pentru caine. Oasele devin casante odata ce sunt fierte ceea ce formeaza cartilaje in momentul in care se caseaza. Cartilajele pot ramane intre dintii cainelui si sa provoace o perforatie a peretilor stomacului si intestinelor. Nu oferi niciodata cainelui oase de pui sau de iepure. Mai bine ofera-i oase de vita.

Ciocolata. Ciocolata este periculoasa pentru animale deoarece contine teobromina, un compus care actioneaza asemeni unui stimulent cardiac si ca si diuretic. O bucata mare de ciocolata poate provoca diaree, varsaturi si mai ales o hiperactivitate. In acest caz si moartea cainelui este posibila. Cantitati mari de ciocolata pot ucide un caine de talie medie sau mare.

Alcoolul. Consumul unei doze mici de alcool poate dezorienta un caine, sa il agite, sa il faca nervos si chiar agrsiv in unele cazuri. O doza ridicata poate inhiba sistemul nervos central, respiratia si ritmul cardiac, conducand in cele din urma la moarte.

Lactoza. Cainii adulti sunt intoleranti la lactoza prezenta in lapte care genereaza varsaturi si diaree. Un lucru extrem de iritant pentru caini si de evitat pentru cainii care nu au acces la laptele mamei lor. In acest caz se poate cumpara lapte praf pentru caini.

Ceapa. Si ceapa este toxica pentru caine deoarece contine sulfura de alil si de propil care deterioreaza globulele rosii din sange in timp ce nivelul de productie ramane normal. Otravirea se poate produce in cazul in care cainele ingereaza o cantitate mare de ceapa.

In cazul in care cainele tau ingereaza un aliment toxic contacteaza in cel mai scurt timp medicul veterinar indicand cantitatea ingerata si compozitia produsului.

Distribuie articolul 'Alimente toxice pentru caine' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Alimente toxice pentru caine