Amsterdam – una din cele mai populare destinatii turistice din lume

Amsterdam este una din cele mai populare destinatii turistice din lume. Fermecatorul oras, cunoscut si ca Venetia Nordului, atrage anual milioane de vizitatori pentru ca ofera acestora muzee impresionante, peste 1500 de cladiri monumentale situate de-a lungul canalelor si o viata de noapte vibranta. De fapt, acest oras are de oferit cate ceva fiecarui turist in parte.
Printre atractiile principale ale Amsterdamului amintim:
Amsterdam Arena – cei ce vor sa descopere faimosul stadion al Clubul de fotbal Ajax Amsterdam trebuie sa stie ca acesta se poate vizita zilnic numai cu tururi cu ghid in limbile engleza sau olandeza
Muzeul van Gogh deschis in 1973, contine o mare parte din picturile si desenele realizate de celebrul pictor olandez, precum si scrisorile pe care acesta i le trimitea fratelui sau Theo.
Muzeul de genti si posete – un muzeu ce va incanta cu siguranta orice doamna sau domnisoara cu colectia sa de peste 4000 de posete, genti si accesorii, colectie ce este compusa din obiecte apartinand unei perioade mari de timp (din Evul Mediu pana in prezent)
Rijksmuseum – acest reper de necontestat al Amsterdamului contine colectii ce nu au rival in toata Olanda. Impresionantul muzeu a fost deschis in anul 1885 intr-o cladire cu arhitectura Neo-Gotica.
Tropenmuseum – cel mai important muzeu etnografic din Europa va poarta intr-o calatorie magica in lumea obiectelor cu specific de folclor si nu numai, din diverse colturi ale lumii.
Gradina Zoologica Artis – daca calatoriti in Amsterdam cu copiii trebuie neaparat sa-i duceti la zoo. Pe langa animalele salbatice intalnite aici (girafe, elefanti, macaci japonezi, lei), puteti vizita si un Aqaurium, un Planetarium, un Insectarium si un Pavilion al fluturilor.

Daca v-ati saturat de muzee, gradini si parcuri puteti merge intr-o croaziera pe raul Amstel. Cu siguranta o plimbare cu vaporasul in orasul cu peste 160 de canale si 1000 de poduri va va relaxa, si totodata veti putea admira si fotografia frumoasele cladiri ce alcatuiesc orasul, dintr-o alta perspectiva.
Daca aveti timp si doriti sa vedeti o moara de vant autentica ce inca mai functioneza in Olanda, puteti sa ajungeti foarte usor la aceasta din centrul Amsterdamului pana la Molen van Sloten. Aici se organizeza zilnic tururi cu ghid in limbile engleza, spaniola, italiana, franceza sau olandeza.
De asemenea daca vizitati Amsterdamul primavara este pacat sa nu faceti o vizita si la Parcul Keukenhof – cea mai mare gradina de flori din Europa, aflata la doar 35 km de capitala olandeza.
Concluzionand, o excursie la Amsterdam reprezinta o experienta de neuitat pentru oricine, in special datorita atractiilor locale deosebit de variate si interesante.

Distribuie articolul 'Amsterdam – una din cele mai populare destinatii turistice din lume' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Amsterdam – una din cele mai populare destinatii turistice din lume