Beneficiile jucarilor Lego pentru copii

Orice parinte cauta cele mai frumoase jucarii pentru copii, atat ludice, cat si utile, dar si educative in acelasi timp. Uneori insa, unii nu stiu ce sa aleaga din cauza multitudinii de modele de jucarii prezente la ora actuala pe piata. Insa, jucarile Lego au stiut cum sa se remarce prin simplitate si prin manevrabilitatea extrem de facila.

Jucariile de constructie Lego sunt bazate pe un principiu simplu care dezvolta din plin dezvoltarea copiilor. Jucandu-se cu cuburile Lego, copilasii vor dezvolta aptitudini precise, care il ajuta sa creasca, incepand cu imaginatia.

Jucariile Lego contribuie deci de minune la invatarea copiilor. Sunt o sursa excelenta de invatare pentru copii. Aceste jocuri de constructie le permit sa isi dezvolte aptitudini psihomotorii si cognitive prin intermediul unor jucarii accesibile.

Motricitate- jucariile Lego care consta in manipularea mai multor piese mai mici sau mai mari, necesita o anumita precizie in gesturi. Asezand deci cuburile unele peste altele, pentru a construi diferite forme copiii isi dezvolta motricitatea.

Imaginatia. Datorita jucariilor de constructie, fetele si baietii pot construi camioane, roboti, castele si garaje, de la cele mai mici piese. Cu cat cuburile sunt mai simple, cu atat mai mult acestea dezvolta imaginatia copiilor. Fie va construi ceva bazandu-se pe imaginatia sa, fie va construi ceva in jurul unui univers.

Concentare. Fata de alte jocuri, mai ales cele de pe Internet sau de pe telefon, jucariile Lego ii obliga pe copii sa mentina un anumit nivel de concentrare, destul de ridicat.

Cu ajutorul lor, copii pot deveni mai autonomi. In jocurile libere, copiii iau initiativa. Pot sa construiasca un turn si sa se decida sa il distruga. Copilul poate invata sa se exprime el insusi si invata sa devina mult mai independent.

De asemenea, copiii invata sa aiba mai multa incredere in ei. Cu aceste jucarii, copiii pot sa incepe sa experimenteze cu adevarat. Poate incerca, poate esua si incerca din nou si tot asa. Invata dec importanta perseverentei si ca esecurile fac parte din procesul de invatare.

Distribuie articolul 'Beneficiile jucarilor Lego pentru copii' daca a fost pe placul tau!
Next Article >
About the Author

Leave A Response For Beneficiile jucarilor Lego pentru copii