Care sunt cele mai frecvente probleme dentare?

Igiena dentara nu este un punct forte in Romania. Din pacate, mai bine de 70% dintre adulti au cel putin o problema dentara, iar lucrurile nu merg spre bine. Nu vom vorbi despre igiena dentara, insa, ci despre cele mai intalnite probleme stomatologice. Am vorbit cu reprezentantii unui cabinet stomatologic sector 6 Bucuresti, iar statisticile de aici arata ca urmatoarele probleme sunt cele mai frecvente:

1. Caria dentara. Este cea mai frecventa problema si este una dintre cele care cauzeaza durere. Din pacate, multi pacienti ajung la stomatolog doar in momentul in care caria este foarte mare. Caria afecteaza substanta dentara si daca nu este ingrijita duce chiar la extractia dintilor.

2. Tartrul si placa bacteriana. Reprezinta alte probleme grave si foarte frecvente. Pentru a nu duce la probleme mai grave, precum parodontoza, este bine sa se faca igienizari regulate la stomatolog. Detartrajul ar trebui sa devina o obisnuinta, cel putin o data la 6 luni.

3. Lipsa dintilor. Multi dintre pacientii din Romania se confrunta cu lipsa unuia sau a mai multor dinti. De regula, aceasta problema apare tocmai datorita cariilor, insa aduce ca un tavalug alte probleme. Spre exemplu, lipsa unui dinte poate sa creeze probleme la masticatie si poate sa schimbe structura intregii fete.

4. Respiratia urat mirositoare. Halena, sau respiratia urat mirositoare este o alta problema frecventa, deloc placuta. Este data de o multime de factori, precum cariile, lucrarile protetice, tartrul, etc. De cele mai multe ori, halena poate sa fie indepartata printr-un consult de specialitate si un tratament bine pus la punct.

5. Problemele parodontale. Poate cele mai grave probleme la care sunt supusi romanii sunt cele parodontale. Gingivitta, spre exemplu, duce la dureri, sensibilitate dentara, mobilitate dentara si sangerari gingivale. Daca este trecuta cu vederea, aceasta duce la parodontoza si chiar la pierderea dintilor. Din fericire exista solutii pentru vindecarea gingivitei, insa nu sunt tocmai usoare si ieftine. Cei care sufera de o astfel de problema trebuie sa aiba o igiena cat se poate de corecta si sa urmeze indeaproape recomandarile medicilor stomatologi.

Printre probleme se mai numara si dintii hipersensibili, eroziunea dentara sau bruxismul. Ceea ce este cert este ca medicul stomatolog poate sa elimine toate aceste probleme daca este vizitat frecvent. In plus, prin vizita la stomatolog pot fi eliminate si costurile uriase, asadar, ai toate motivele sa mergi la dentist.

Distribuie articolul 'Care sunt cele mai frecvente probleme dentare?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Care sunt cele mai frecvente probleme dentare?