Care sunt cele mai populare teorii despre ceea ce se intampla dupa moarte?

11Moartea este un fenomen inspaimantator, insa cat se poate de natural. Toate fiintele vii ajung sa treaca in nefiinta, iar oamenii nu fac nota discordanta. Ceea ce stim cu siguranta este ca dupa deces, fiecare persoana este supusa unui proces de inhumare, incinerare sau imbalsamare a corpului. De acest lucru se ocupa firmele de pompe funebre Bucuresti sau diversi oameni specializati in asta, in diverse alte locuri ale lumii.

Curiozitatea oamenilor care au trait de-a lungul istoriei pe Pamant este referitoare la ceea ce se intampla cu oamenii dupa ce mor, iar teoriile sunt extrem de multe. Unii cred in reincarnare, altii cret in rai si iad, altii considera ca energia din fiecare dintre noi ajunge undeva in univers contribuit la evolutia acestuia iar altii cred ca odata cu decesul, totul se incheie in mod abrupt si dramatic.

Conform celor de la serviciifunerare.ro, cele mai populare teorii referitoare la ceea ce se intampla dupa moarte sunt urmatoarele:

1. Sufletul omului ajunge intr-o forma de Rai sau de Iad. Multe dintre religiile lumii contureaza ideea ca moartea nu este altceva decat o poarta catre o forma de viata vesnica. Conform Bibliei, in functie de actiunile de pe Pamant, oamenii pot ajunge fie in Rai, fie in Iard. Coranul merge pe aceeasi idee, insa cei care mor ajung intr-un loc cu distractie continua.
Teoria vietii de apoi pare a fi destul de reala, in conditiile in care exista numeroase marturii ale celor care au fost in moarte clinica. Acestia spun ca dupa ce au murit au vazut o lumina puternica spre care trebuiau sa mearga, continuandu-si in felul acesta calatoria.

2. Reincarnarea. Exista numeroase credinte populare care considera reincarnarea drept o realitate de necontrazis. Conform numeroaselor religii asiatice, cei care gresesc in aceasta viata au ocazia sa isi corecteze greselile intr-o alta viata. Reincarnarea se poate face si in alte fiinte, nu neaparat in oameni.
Ideea de reincarnare este strans legata de karma, care spune ca fiecare om primeste ceea ce merita. Astfel, cei care au avut o viata buna vor avea toate sansele sa aiba o viata fericita si in viitor.

3. Incetarea existentei. Cel mai sumbru scenariu este cel al incetarii definitive a existentei. Foarte multi oameni neaga existenta zeitatilor, a sfintilor, a Raiului, a Iadului sau a reincarnarii, considerand ca in urma decesului corpul si sufletul isi inceteaza definitiv existenta. Acest scenariu este unul extrem de popular si contureaza ideea ca toate momentele fericite vor fi cele din aceasta viata, asadar, fiecare om trebuie sa lupte pentru a le obtine.

De-a lungul timpului, oamenii au crezut si in ideea ca pot invia daca reusesc sa isi pastreze corpul intact, motiv pentru care egiptenii au inventat inhumarea si foarte multi oameni au ales sa isi criogeneze corpul. De asemenea, se crede in retrairea aceleiasi vieti, pana in momentul in care aceasta este traita fara greseala sau in ideea ca nu exista, de fapt, individualitate, ci ca viata este o uriasa energie la care participa fiecare dupa noi.

Realitatea este ca nimeni nu are de unde sti ce se intampla dupa moarte, insa toti oamenii stiu ca acest eveniment este unul inevitabil. Tocmai de aceea, ceea ce poate face fiecare individ este sa incerce sa traiasca viata pe care o are intr-un mod cat mai placut si sa se bucure din plin de ea.

Distribuie articolul 'Care sunt cele mai populare teorii despre ceea ce se intampla dupa moarte?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Care sunt cele mai populare teorii despre ceea ce se intampla dupa moarte?