Cărți de desenat pentru adulți

Perioadele stresante din viața adulților necesită relaxare prin diverse mijloace. Orice om, indiferent de vârsta la care se află, are nevoie să se destindă, cu alte cuvinte, să se joace. O astfel de metodă este folosirea unor cărți de desen, oricât de ciudat ar suna. Suntem obișnuiți să credem că putem cumpăra o carte de desen doar pentru cei de la grădiniță sau cel mult pentru copiii de până în primele clase ale școlii primare. Totuși, editurile publică destul de multe cărți de desenat destinate și oamenilor maturi, trecuți de vârsta copilăriei.

Ce efect ar putea avea cărțile de desenat pentru adulți?

Stim că a desena, a picta reprezintă activități benefice stării noastre. Cei care au discutat vreodată cu un psiholog, au aflat că anxietatea, depresia, stările mai dificile din viața noastră se pot trata prin desen. Atenția concentrată pe detaliile din niște cărti de desen, pe îmbinarea culorilor, pe armonia acestora, pe originalitatea imaginii, determină mintea noastră să se detașeze de problemele pe care le avem. Ne rupem astfel de încordarea zilnică, de eterna luptă pentru viață și ieșim din timpul real prin concentrarea pe actul artistic.

Ce carte de desen să cauți pentru terapie prin culoare?

În principiu, nu trebuie să alegi o carte de desen pentru copii, ci cărți de desen realizate special pentru adulți. Acestea se deosebesc prin complexitate și modul de prezentare. Filele pot fi detașabile pentru a se putea colora mai ușor, pentru o manipulare facilă.
Titluri pe care le-am găsit la o simplă căutare pe internet sunt: “Armonie și culoare – Pentru un moment de calm”, “Antistres – Terapie prin culoare”, “Art Deco & Baroque Antistres”, “Destinații de vis. Carte de colorat”, “Lumi imaginare. De colorat cu ajutorul numerelor”, “Pisica perfectă”, “Păsări fantastice – Carte de colorat pentru adulți”, ” Mandale – meditează și colorează”.

Distribuie articolul 'Cărți de desenat pentru adulți' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Cărți de desenat pentru adulți