Ce faci daca se strica cutia de viteza a autovehiculului tau

cutia-de-vitezaCutia de viteza este una dintre cele mai importante parti ale oricarui vehicul. De la autovehicule pana la camioane si tiruri, toate masinile au cutii de viteze fara de care nu se pot deplasa.

Cutia de viteza este un mecanism alcatuit dintr-un ansamblu de roti dintate, destul de complex care asigura posibilitatea vehiculelor sa circule cu diferite viteze, transformand puterea motorului in miscarea de rotatie a rotilor.

Bineinteles aceasta este o explicatie destul de simplista care nu ofera toate detaliile necesare pentru a intelege mecanismul intreg al cutiei de viteze, insa ne arata importanta acesteia.

Rezumandu-ne la cele spuse mai sus, este de la sine inteles ca o data ce cutia de viteza se strica, masina se va deplasa cu dificultati, neputand cupla in anumite viteze sau chiar sa ajunga in situatia in care sa nu se mai poata deplasa deloc.

Cand vorbim de dificultati, putem enumera imposibilitatea de a intra intr-o anumita treapta sau in mai multe, pana la situatia in care toata cutia de viteza se blocheaza. Daca soferul are noroc, defectiunea nu se intampla la sute de km de casa ci undeva in oras, astfel daca mai intra intr-o treapta inferioara, masina poate fi dusa acasa pe roti.

Cand cutia de viteza cedeaza de tot, singura solutie este sa apelati la o firma de tractari auto care sa transporte masina acasa sau pana la un service specializat pentru reparatii cutii de viteze . Pentru reparatiile la cutie este nevoie de un service specializat, pregatit pentru astfel de lucrari. Aceasta nu poate fi reparata la coltul strazii, cu o surubelnita, mai ales in cazul vehiculelor grele.

La un camion, unde demontarea cutiei nu este posibila fara o macara, este imposibil sa faci reparatii pe loc. Si chiar daca am demonta cutia de viteza, dupa identificarea pieselor defecte, acestea trebuie comandate de pe siteuri de specialitate.

Piesele de la cutii de viteze nu sunt piese comune ce pot fi gasite in orice magazin de piese auto sau camioane si de multe ori trebuie asteptat 2-3 zile pana ajung de la producator sau importator la service.

Trebuie sa amintim faptul ca la cutiile de viteze automate se poate complica treaba si mai mult. Sunt mult mai multe lucruri care se pot strica la o cutie automata si repararea lor poate sa fie mai complicata decat la o cutie de viteza manuala.

Distribuie articolul 'Ce faci daca se strica cutia de viteza a autovehiculului tau' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Ce faci daca se strica cutia de viteza a autovehiculului tau