Ce trebuie sa știi despre umidometrele pentru cereale?

Agricultura este un domeniu complex, indispensabil omului. Cu totii depindem de agricultura, unii din postura de consumatori finali, iar altii din postura de agricultori. Pentru cei din urma, micile detalii conteaza foarte mult. Spre exemplu, depozitarea corecta a cerealelor poate sa fie unul dintre principalele secrete ale unei productii corecte in timp.

Cum se stie care este cea mai buna varianta de depozitare?

Exista mai multi factori care pot decide modul de depozitare, printre care si umiditatea din cereale. Pentru masurarea umiditatii se folosesc umidometre cereale, care in foarte multe cazuri sunt indispensabile. Desi sunt instrumente moderne, umidometrele sunt simplu de folosit si ajuta la stocarea unor cantitati considerabile de cereale pe termen lung si foarte lung.

Umidometrele se pot folosi doar in agricultura?

Nu! Utilitatea lor este bine conturata si in alte domenii. Spre exemplu, in domeniul constructiilor un umidometru poate sa masoare cantitatea de apa din agregate si din diverse materiale. Evident, sunt tipuri diferite de umidometre destinate fiecarui domeniu in parte.

Cum se alege cel mai bun umidometru?

Indiferent ca este vorba despre un umidometru cereale sau despre o solutie destinata agriculturii, exista cateva reguli de care trebuie sa se tina cont la achizitie:

  • Tipul umidometrului. Poate sa fie cu penetrare sau cu ultrasunete. Cel cu penetrare masoara daca umiditatea este distribuita uniform, in timp ce varianta cu ultrasunete masoara gradul de umiditate, fara a penetra.
  • Varietatea de materiale pe care le poate testa. In cazul umidometrelor de cereale, varietatea este data de numarul de cereale pe care le poate masura.
  • Diverse alte detalii. Un umidometru trebuie sa fie cat mai precis si sa nu aiba o abatere mai mare de 0.5%. De asemenea, trebuie sa fie cat mai compact si sa poata fi utilizat cu usurinta de catre oricine. Umidometrele care dispun de un ecran LCD sunt foarte apreciate pentru rapiditatea cu care ofera raspunsurile.
  • Cat de repede ofera un raspuns. Este un alt criteriu de care trebuie sa se tina cont, mai ales atunci cand utilizatorii trebuie sa faca mai multe masuratori si sa primeasca multiple raspunsuri.

Desi este un dispozitiv mai putin cunoscut, umidometrul este aproape indispensabil, motiv pentru care este bine sa se cunoasca modul in care trebuie sa fie ales.

Distribuie articolul 'Ce trebuie sa știi despre umidometrele pentru cereale?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Ce trebuie sa știi despre umidometrele pentru cereale?