Ce urmează în 2018 pentru piața de telefoane mobile?

Anul 2017 va rămâne în istorie drept primul în care telefoanele dedicate maselor au atins pragul de $1000. Deocamdată, numai primele două nume în materie de volume livrate, Apple și Samsung, au îndrăznit să abordeze acest preț. Ce înseamnă asta pentru ceilalți jucători de pe piață și la ce ne putem aștepta de la anul în care tocmai am intrat?

Dacă nu includem suma de $1000 în context, atunci modelele oferite de Apple și Samsung par a fi destinate celor fără o conștientizare logică a unui preț decent pentru această categorie de produse. Dar dacă punem la socoteală atât specificațiile hardware, cât și progresul pe care ambele companii l-au făcut din punct de vedere al software-ului, atunci suma de $1000 are șanse mai mari să devină justificabilă.

Pentru ceilalți jucători de pe piață, prețul de $1000 reprezintă o dublă oportunitate. Prima este creșterea prețurilor în vederea îmbunătățirii marjei de profit. A doua este mai avantajoasă pentru client și presupune păstrarea prețurilor, subliniind diferența de preț de care clientul poate profita. Aceasta pare a fi strategia brand-urilor care pornesc mai întâi de la preț, iar noi ne întrebăm cât de bune pot fi asemenea modele, mai ales pe termen lung.

De exemplu, dacă luăm modelul Allview P7 Pro, argumentele în favoarea sa nu sunt prea multe. Însă tot ce trebuie să faceți este să vă schimbați perspectiva. Fie că e vorba de Allview P7 Pro, fie că apelați la un alt producător de telefoane mobile inteligente, veți observa că specificațiile hardware sunt foarte asemănătoare. Este vorba despre același producător al procesoarelor, despre aceiași senzori foto și de diferențe minore ale interfeței de utilizare.

Pentru că majoritatea telefoanelor mid-range se folosesc de același sistem de operare Android, clienții pot profita mai mult de prețul scăzut. Funcționalitatea de astăzi a unui telefon mid-range poate fi diferită față de cea a celui de ieri. Actualizările Android, tot mai dese și mai rapide în ultima perioadă, oferă dezvoltatorilor de aplicații noi moduri de a ajuta utilizatorii. Așadar, într-o perioadă de doi ani, smartphone-ul tău poate deveni din ce în ce mai util.

Motiv pentru care anul 2018 implică foarte multe așteptări, mai ales pentru gama mid-range. Înseamnă o penetrare mai eficientă a inteligenței artificiale și a aplicațiilor ce fac uz de realitatea augmentată. Înseamnă rularea din start a unui sistem de operare mult mai capabil de a asigura un update într-un viitor tot mai apropiat. Nu în ultimul rând, înseamnă o serie de procesoare noi, ce duc la performanțe mai ridicate și la măsuri de securitate sporite pentru utilizatorul final.

Pentru modele de tipul Allview P7 Pro, urmează o perioadă de poziționare cât mai aproape de modelele de vârf, alături de campanii de marketing agresive, care să sublinieze raportul favorabil dintre specificații și prețul de la raft sau cele cerute de operatori, odată cu prelungirea abonamentului.

Ca tehnologii pe care le vom vedea din ce în ce mai des, Allview comunică din ce în ce mai mult prezența primului asistent virtual în limba română și extinderea gamei de produse dincolo de telefoanele mobile.

Distribuie articolul 'Ce urmează în 2018 pentru piața de telefoane mobile?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Pasionat de solutii de optimizare si promovare pentru afaceri si magazine virtuale din diverse zone de obiecte de afaceri.

Leave A Response For Ce urmează în 2018 pentru piața de telefoane mobile?