Cum sa prelungesti viata unei baterii de laptop Dell

Bateria trebuie folosita, pentru a avea o viata cat mai lunga, desi te-ai putea gandi, din contra, ca ar trebui menajata. Nu, bateria trebuie sa fie utilizata in mod constant, asa ca nu tine incaractorul in priza daca ea este incarcata. Bateria o sa se uzeze tocmai pentru ca nu o lasi sa lucreze, pentru ca va fi nefolosita.

Adaptorul se tine pentru a incarca bateria de laptop Dell; daca acumulatorul este aproape de zero, primesti un avertisment pe monitorul de la laptop.

Optimizeaza setarile de consum energetic

O alta modalitate prin care sa prelungeti durata de viata a unei baterii de lptop Dell este sa optimizezi setarile de consum de energie. Pentru asta, trebuie sa mergi in functia Control Panel la meniul Power Options. Acolo o sa ai variante din care tu trebuie sao alegi pe cea care reduce cat mai mult consumul de energie.

Este uril, de asemenea, ca utilizatorul notebookului sa foloseasca optiunea Hibernate in loc de Stand-by in momentele in care aptop-ul functioneaza doar cu bateria. Acest lucru duce, de asemenea, la economisirea de energie.

Un alt mod prin care sa protejezi bateria:daca nu folosesti Wireless-ul, opreste-l! Ca si in cazul telefoanelor!

Informatii de folos pentru o baterie optima

Trebuie sa stii ca, in medie o baterie Li-Ion, asa cum sunt marea majoritate a acumulatorilor care se fabrica in prezent, asigura undeva intre 300 si 500 cicluri complete de incarcare si descarcare, perioada in care autonomia bateriei scade constant, pana la mai putin de jumatate din capacitatea sa de la momentul fabricatiei. In momentul in care bateria nu mai merge decat daca tii laptopul la incarcat, atunci trebuie sa stii ca trebuie sa o inlocuiesti. Nu trebuie sa cumperi accesorii la mana adoua, cel mai bine este sa cauti oferte la magazinele online, pentru baterii noi. Bateria este una dintre componentele care ajuta la functionarea propice a laptopului si este mai bine sa fie noua in momentul in care faci achizitia, pentru ca una care a mai fost folosita este uzata, iar tu trebuie sa te astepti sa aiba si la tine o durata foarte mica de viata!

Distribuie articolul 'Cum sa prelungesti viata unei baterii de laptop Dell' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Pasionat de internet, chestii online, marketing digital, de solutii de optimizare (SEO) si promovare pentru afaceri si magazine virtuale din diverse zone de obiecte de afaceri, dar si de tehnologie, muzica, auto. Si nu numai!

1 Comment on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Bogdan March 19, 2018 at 11:15 am - Reply

    Foarte bun tutorialul ajuta foate mult. Am folosit aceste solutii si mi au imbunatatit considerabil viata bateriei.

Leave A Response For Cum sa prelungesti viata unei baterii de laptop Dell