De ce controalele oftalmologice periodice sunt importante?

De ce controalele oftalmologice periodice sunt importanteImportanta examenelor anuale de ochi reprezinta mult mai mult decat sa va asigurati ca vederea dvs. este neclara. Iata o serie de motive pentru care examenele oftalmologice sunt importante si de ce ar trebui sa aveti examene de ochi anuale pentru a va proteja sanatatea vederii.

Examenele oculare ajuta copiii la o mai buna performanta la scoala

OK, aceasta este pentru voi parintii. Stiati ca 80% dintre copiii care invata in si in afara salii de clasa necesita o vedere mai buna? Cu atat mai mult cu cat aceasta statistica are deja o vechime semnificativa, iar din acest motiv, probabil ar trebui sa fie revizuita ascendent din cauza cresterii tot mai mare a timpului pe care copiii il petrec in fata ecranului in aceste zile.

O examinare anuala a ochilor este o modalitate de a va asigura ca copilul dvs. vede clar si confortabil pentru a reusi in sala de clasa. Este, de asemenea, singura modalitate de a sti sigur daca copiii vad tot ce pot pentru sport si alte activitati. Toate analizele cat si alegerea ochelarilor, al unor rame de ochelari, tipul de lentil, acolo unde este cazul, le puteti cu usurinta dobandi in cadrul unui magazin de optica medicala sau intr-un cabinet de oftalmologie.

Miopia devine o epidemie

Dupa un examen detaliat, medicul dumneavoastra ocular va discuta constatarile si va oferi optiuni de tratament potrivite cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Numarul de copii care dezvolta miopie creste mai repede decat oricand si mai multi copii primesc astfel de diagnostice la o varsta frageda.

De ce este o problema ata de majora?

Copiii care sunt diagnosticati cu miopie la varste fragede inregistreza o agravare si progresie a miopiei care continua pe tot parcursul copilariei – ceea ce le pune la un risc semnificativ mai mare in viata de zi cu zi, iar mai tarziu, inclusiv cataracta, glaucom si dezlipire de retina.

Programarea examenelor anuale de ochi este cea mai buna modalitate de a evalua riscul copilului dumneavoastra de miopie. Cand este depistata devreme, pot fi luate masuri de control al miopiei pentru a incetini progresia acesteia si pentru a reduce riscul de aparitie a unor probleme grave ale copilului mai tarziu in viata. Daca nu v-ati examinat recent ochii, programati o vizita cu un doctor de ochi sau la optica medicala Bucuresti aproape de dumneavoastra.

Protejarea ochilor nu reprezinta un substitut pentru examenul de ochi

Prea multe ori, parintii sunt convinsi ca copilul lor vede perfect, deoarece a trecut printr-o examinare la scoala. Sau adultii cred ca se vad perfect pentru ca trec printr-o verificare rapida la locul de munca sau rapid la medical de familie. Frecvent, nici una dintre aceste ipoteze nu este corecta.

Doar un examen complet de ochi efectuat de catre un optometrist sau oftalmolog va poate asigura ca vederea dvs. este clara si sanatoasa si ca sunteti lipsiti de boli grave ale ochilor care nu au simptome precoce evidente, inclusiv glaucom sau chiar cancer de ochi.

Distribuie articolul 'De ce controalele oftalmologice periodice sunt importante?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For De ce controalele oftalmologice periodice sunt importante?