De ce tot mai multe persoane aleg sa isi cumpere un aspirator cu spalare?

aspirator cu spalareOptiunile pe care le avem la dispozitie atunci cand ne dorim sa cumparam un aspirator au crescut considerabil in ultimii ani. Producatorii au inceput practice sa se intreaca in lansarea de modele cat mai inovatoare si eficiente pe partea de aspirare si igienizare completa a locuintei. Chiar daca baza este in continuare reprezentata de aspiratoarele clasice, modelele cu apa vin tare din urma, lucru care se datoreaza rezultatelor excelente pe care le putem obtine cu ajutorul lor.

Care sunt neajunsurile aduse de modelele de aspiratoare clasice? Ele nu reusesc sa curete foarte bine, o mare parte din praful aspirat ajungand inapoi in aer, din cauza faptului ca filtrul de la baza acestuia nu este in stare sa retina fiecare particula. Tu cel mai probabil nu ti-ai dat seama de acest lucru, insa persoanele care sufera de pe urma alergiilor cu siguranta da. Producatorii au inceput sa isi echipeze aspiratoarele cu filtre HEPA pentru a acoperi acest neajuns.

Ce este filtru HEPA si cum functioneaza el? De pe siteul inspectorul.ro am aflat ca este vorba de un acronim care vine de la High Efficiency Particulate Air. Acesta ajuta in obtinerea unor rezultate mult mai bune atunci cand vine vorba de aspirarea locuintei, iar asta pentru ca particulele de praf nu sunt lasate sa ajunga inapoi in aer. Filtrul este unul capabil sa retina chiar si particulele de praf care masoara doar 0,3 microni, acesta fiind si motivul pentru care aspiratoarele cu filtru HEPA sunt preferate de catre persoanele alergice sau care sufera de astm.

Ce rol mai au atunci aspiratoarele cu spalare? Acestea reusesc sa se claseze deasupra modelelor clasice, chiar si deasupra celor care vin echipate cu un filtru HEPA. Acest lucru poate fi observat chiar si in preturile practicate de catre producatori, care sunt vizibil mai ridicate. Dar oare chiar merita investitia? Noi suntem de parere ca da. Mai ales daca suntem dornici sa obtinem o igienizare completa a locuintei noastre.

aspirator cu apaAspiratoarele cu apa se impart in modelele cu spalare si cele cu filtrare prin apa. Cele din urma sunt aspiratoarele care in locul unui filtru clasic sunt echipate cu un recipient in care se afla apa. Acest lucru le face sa fie mult mai eficiente in ceea ce priveste retinerea tuturor particulelor de praf si nu numai. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca pot fi folosite fara probleme pe un numar mult mai mare de suprafete.

Exista desigur si unele dezavantaje, dar peste multe dintre ele putem trece cu vederea destul de usor. De exemplu, aspiratoarele cu spalare au dimensiuni mai mari decat modelele clasice, fiind ceva mai dificil de depozitat. De asemenea, din moment ce se folosesc intens de apa in functionarea lor, creste riscul de dezvoltare a mucegaiului si a bacteriile, lucru care insa poate fi combatut prin curatarea periodica.

Distribuie articolul 'De ce tot mai multe persoane aleg sa isi cumpere un aspirator cu spalare?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For De ce tot mai multe persoane aleg sa isi cumpere un aspirator cu spalare?