Despre Prestashop – avantaje si dezavantaje

2 minutes, 10 seconds Read

Prestashop este una dintre cele mai populare solutii ecommerce disponibile pe piata, comunitatea de dezvoltatori asigurand update-uri constante si numeroase module utile in procesul de customizare. Daca ne raportam la eficienta oferita procesului de vanzare online, la functionalitatile cat se poate de diversificate sau la simplitatea de modificare a structurii din panoul de administrare, am putea spune ca Prestashop este o solutie ecommerce cat se poate de eficienta si usor de utilizat, chiar si de o persoana fara cunostinte temeinice la nivel de programare.

Avantajele platformei Prestashop

Instalare si configurare – Bazat pe popularul sistem Smarty, Prestashop este usor de instalat in timp ce configurarea se face mai mult decat rapid. Va puteti bucura si de o sumedenie de module si template-uri oferite de comunitatea care se afla in spatele acestei platforme.

Administrare facila – Dispunand de un panou de administrare intuitiv, comparabil cu cel al platformei Magento, Prestashop este extrem de usor de folosit si intretinut chiar si de persoanele aflate la prima experienta ca posesori de magazine online.

Functionalitati – Prestashop destine numeroase functionalitati extrem de eficiente in momentul customizarii. In procesul de creare magazin online, firmele care se bazeaza pe calitatile platformei Prestashop folosesc atat functionalitati gratuite cat si functionalitati platite, aceasta varietate sporind sansele realizarii unui magazin online competitiv.

Eficienta – Data fiind structura complexa si varietatea de functionalitati, Prestashop este o platforma care nu solicita prea multe resurse din partea serverului. Este o platforma rapida, usor indexabila si ofera functionalitati pe care alte solutii ecommerce nu le poseda in momentul de fata.

Vezi si:  Un birou de traduceri sau un traducator?

Dezavantajele platformei Prestashop

Numeroase functionalitati platite – In afara modulelor gratuite pe care le putem descarca de pe site-ul oficial, sunt numerosi dezvoltatori care isi vand produsele pe site-urile dedicate acestor tranzactii. Raportandu-ne la faptul ca sunt functionalitati pe care le putem regasi in mod gratuit la alte platforme ecommerce, am putea spune ca acesta este un mare inconvenient oferit de Prestashop.

Instabilitate – Este adevarat ca Prestashop este o platforma cat se poate de flexibila insa mai putin rezistenta in momentul unei solicitari ridicate. Pentru un magazin online de mari dimensiuni, Prestashop se dovedeste o platforma mai putin stabila, problema putand fi rezolvata doar de un programator care reuseste sa o optimizeze si sa o adapteze corespunzator la cerintele actuale.

Per ansamblu, Prestashop este o solutie ecommerce ieftina si de o foarte buna calitate, ideala pentru un magazin online mic sau mediu. Poate fi folosita la fel de bine de un programator experimentat cat si de un utilizator cu cunostinte medii, instalarea, configurarea si utilizarea sa fiind extrem de facila.

Articol scris de Laurentiu @realizaresiteweb.com

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.