Ghidul achizitiei de moblia

2 minutes, 6 seconds Read

descărcare (11)In acest ghid al achizitiei de mobilier, vom vedea maniera cea mai practica si cea mai economica de organizare si planificare a unei alegeri atat de importante. Fara sa cedam lingusirilor publicitare si a abililor comercianti cu amanuntul, vom analiza pasii care trebuie facuti pentru o alegere precauta. Inainte de a merge in magazine trebuie luate in considerare cateva consideratii importante.

Inainte de a trece la achizitia mobilei, este necesar sa desenezi pe hartie milimetrica o harta la scara a incaperilor ce trebuiesc mobilate, in asa fel incat sa fie totul vizibil, inclusiv elementele deja prezente: prize de curent, intrerupatoare, plinte si pervaze. Este important sa desenezi usile si ferestrele cu sensul de deschidere, calorifere, aparate de aer conditionat si camine. Caldura si frigul pot dauna lemnului, mai ales celui care nu este de o calitate superioara, deci tine cont de fiecare detaliu. In acest fel, o biblioteca aflata sub un curent de aer conditionat nu este chiar ideala, iar un raft aflat deasupra caminului nu va rezista prea mult timp.

Odata ce ai decis de acasa ce anume vei cumpara, poti incepe vizitele in magazine, dar cu idei foarte clare, fara a ceda tentatiei miilor de obiecte ce-ti atrag ochiul. Daca doresti sa-ti innoiesti salonul, este necesar sa mergi in magazine si sa vizitezi numai saloanele stilului pe care l-ai decis in prealabil, altfel risti sa ajungi la confuzii de idei si va trebui sa pornesti de la inceput.

Citeste etichetele mobilelor si cere toate informatiile de la vanzator. „Lemnul masiv” este un termen generic care se refera la partile mobilierului care sunt expuse vederii si nu neaparat si partile interne: trebuie sa fie specificat ce tip de arbore, de pilda „cires”. Pal-ul si alte prefabricate trebuie sa aiba indicate materialele folosite. Trebuiesc analizate fiecare minim detaliu al mobilei care te intereseaza, deschide sertarele si controleaza rafturile si balamalele. Daca este vorba de o pereche de fotolii, nu ezita sa te asezi de mai multe ori pentru a controla calitatea.

Vezi si:  Pregatirea bicicletei inainte de prima plimbare de primavara

Pentru un stil modern, alege mobila de culoarea lemnului deschis la culoare, sau chiar culori aprinse, precum: rosul, gri metalizat sau albastru electric si oranj. Este foarte important ca intreaga locuinta sa fie amenajata in acelasi stil. Daca alegi sa mobilezi casa in stil arte povera, alege mobila simpla fara incrustatii sau borduri vizibile, neaparat din lemn.

In cazul in care mobila expusa in comert nu te satisface, poti apela la o firma specializata in mobilier la comanda Bucuresti fiind un oras in care astfel de artizani sunt destul de numerosi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.