Ingrijirea masinii: metode de a prelungi viata automobilului

durata de viata automobilSofatul presupune multe riscuri, dar ca sofer e bine sa le reduci. De aceea, e bine sa cunoasteti metode pentru a prelungi viata automobilului. In plus, pentru a afla cele mai avantajoase rute auto, va recomandam sa utilizati aplicatia noastra gratuita care va calculeaza distanta rutiera, traseul cel mai scurt si rapid, si va informeaza in timp real cu privire la starea carosabilului. Astfel veti fi la curent cu noile tronsoane deschise.

Cateva metode pentru a prelungi viata automobilului sunt:

1. Evitati, pe cat posibil, drumurile prea scurte

Nu folositi masina pe drumurile foarte scurte si foarte usoare. In caz contrar, sistemul de evacuare va face condens și nu va avea timp de evaporare, iar durata de viata a tobei de esapament se va reduce. Acest fapt va duce la probleme ale sistemului de esapament, precum infundarea orificiilor tobei cu apa, rugina sau alte particule. Pentru a afla exact ce distanta aveti de parcurs, folositi aplicatia: calculator distante rutiere disponibila pe site. Din orice oras sau punct ati pleca, aceasta va indica intocmai drumul pe care il aveti de parcurs.

2. Schimbati uleiul de motor si filtrele cand trebuie

Daca uleiul nu este schimbat la timp, durata de viata a motorului se reduce semnificativ. Verificati nivelul uleiului de motor doar cand masina este in repaus sau o data la maxim doua saptamani. Schimbati uleiul fie dupa aproximativ 10 000 km parcursi, fie cand se aprinde martorul de ulei din bord. Este mult mai rentabil sa dai banii pe un ulei de motor nou decat sa repari sau sa schimbi motorul masinii.

De asemenea, dupa 10 000 km schimbati si filtrul de ulei, iar dupa 25 000 inlocuiti si filtrul de polen si cel de aer. Filtrele imbacsite cresc consumul masinii si duc la deteriorarea timpurie a pieselor auto.

3. Schimbati bateria si sistemul de distributie cand trebuie

Dupa aproximativ 95 000 km parcursi se impune schimbarea bateriei, pentru a evita uzarea excesiva a acesteia. La 100 000 km parcursi, este recomandat sa inlocuiti si cureaua de distributie, pentru a evita eventualele probleme ce pot afecta siguranta in trafic.

4. Verificati sistemul de frana

Mentineti sub control starea placutelor de frana, astfel incat sa le schimbati inainte ca acestea sa fie excesiv uzate, pentru a evita deteriorarea discurile de frana si etrierele.

5. Pastrati presiunea optima in anvelope

Durata de viata a anvelopelor scade cu 15% daca circulati cu masina fara ca acestea sa fie umflate cat trebuie. In plus, creste consumul de combustibil si scade durata de viata a bucselor de suspensie daca presiunea din anvelope nu este suficienta.

Distribuie articolul 'Ingrijirea masinii: metode de a prelungi viata automobilului' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Ingrijirea masinii: metode de a prelungi viata automobilului