Lentilele de contact progresive: indicatii si 3 aspecte mai putin cunoscute de catre persoanele cu afectiuni oftalmologice

In ultimii ani, indistria oftalmologica a cunoscut o evolutie fulminanta, care s-a materializat printr-un progres fulminant in materie de aparitii spectaculoase de noi modele de lentile de contact. Cu timpul, accesoriile oftalmologice au devenit o alternativa practica, viabila si sanatoasa, care, pe langa corectarea afectiunii oculare, inlatura si simptomele care insotesc problemele de vedere. Astfel, iritatia ochilor, senzatia de uscaciune ori durerile de ochi sunt eliminate odata ce pacientul incepe sa poarte noul set de accesorii medicale.

Un real progres l-au cunoscut, dintre categoriile de lentile existente pe piata, modele de lentile de contact progresive.

Indicatiile lentilelor de contact progresive

Din punct de vedere oftalmologic, aceste lentile de contact progresive sunt destinate corectarii rapide si, cat mai eficace, a presbiopiei. Presbiopia este o afectiune intalnita la persoanele care au depasit pragul varstei de 40 de ani. Dupa aceasta varsta, majoritatea persoanelor incep sa intampine dificultati in a focaliza corect un obiect situat la o distanta mai mica fata de ochi. Din aceasta cauza, o serie de activitati, precum cititul, cusutul sau curatatul unghiilor devin stanjenitoare si nu mai pot fi realizate fara a purta o pereche de corectii optice.

In lumea medicala, presbiopia este, practic, similara, cu debutul procesului de imbatranire absolut normal a ochilor. Corectarea presbiopie se face, in mod traditional, printr-o pereche de ocheri bifocali. Acestia pot fi utilizati in permanenta, atat in timpul mersului, dar mai ales la citit. Ochelarii bifocali sunt echipati cu doua zone dedicate perfect delimitate.

Totusi, din ratiuni estetice, ochelarii bifocali nu sunt considerati, insa, o solutie viabila, intrucat tradeaza varsta purtatorului si, in plus, le ofera un aspect al fetei deloc placut in opinia multor persoane care se confrunta cu aceasta afectiune.

Confort sporit si o tranzitie mai usoara de la vederea la distanta la cea de aproape

Prin urmare, o prima indicatie a perechilor de lentile de contact progresive consta tocmai in faptul ca au capacitatea de a elimina aceasta problema spinoasa. In plus, aceste lentile au putut oferi un confort sporit. Utilitatea lor se resimte inca de la primele purtari, deoarece permit o tranzitie mult mai usoara de la vederea la distanta la cea de aproape. Tecerea se face gradual cu ajutorul unui canal de progresie.

O corectie cat mai naturala a vederii

O alta indicatie, dar, in acelasi timp, si un argument solid in favoarea recurgerii la un set de lentile de contact progresive comanda online prin lentile.info il reprezinta asigurarea unei corectii cat mai naturale a vederii. Asta presupune ca acest tip de lentila ofera o progresie continua a puterii dioptrice pentru fiecare zona prin care ochiul priveste. Pe cale de consecinta, asa-numitele “salturi” de imagine atunci cand se face trecere rapida de la privirea atintita asupra cartii la o persoana sau obiect din incapere situate la o distanta de cativa metri sunt, practic, eliminate.

In ciuda acestor avantaje, utilizatorul la resimti, la inceputul purtarii lentilelor de contact progresive, o usoara stare de discofort. O perioada de acomodare de cateva ore sau chiar cateva zile este absolut necesara.

Daca, insa, folosirea perechii de lentile de contact progresive ramane, in continuare, stanjenitoare, se recomanda un nou consult la medicul oftalmolog. Medicul oftalmolog va reevalua situatia si va ajusta, in caz de nevoie, dioptriile.

Pe piata romaneasca sunt prezente sortimente variate de lentile de contact progresive, dintre care se impune sa numim cateva exemple: PureVision Multifocal, PureVision 2HD for Presbyopia, Dalies Total 1 Multifocal, Air Optix Aqua Multifocal sau Acuvue 1-Day Moist Multifocal.

 

Distribuie articolul 'Lentilele de contact progresive: indicatii si 3 aspecte mai putin cunoscute de catre persoanele cu afectiuni oftalmologice' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Pasionat de internet, chestii online, marketing digital, de solutii de optimizare (SEO) si promovare pentru afaceri si magazine virtuale din diverse zone de obiecte de afaceri, dar si de tehnologie, muzica, auto. Si nu numai!

1 Comment on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Cristiana January 21, 2019 at 2:51 pm - Reply

    Interesant articolul, multumesc pentru informatie si pentru linkuri.

Leave A Response For Lentilele de contact progresive: indicatii si 3 aspecte mai putin cunoscute de catre persoanele cu afectiuni oftalmologice