Mancarimi genitale? Iata care pot fi cauzele!

Aparitia unor mancarimi genitale pot fi cu adevarat infricostoare, atat pentru femei, cat si pentru barbati. De cele mai multe ori, cauzele sunt banale si pot fi tratate cu usuinta, insa exista si cazuri in care mancarimile din zona intima pot ascunde probleme destul de serioas.

Daca treci printr-o astfel de problema si iti doresti sa scapi de ea foarte repede, fara a apela la cei din jur sau la doctor, un prim pas este sa achizitionezi un test Veneris care sa iti ofere un diagnostic cat mai exact. De asemenea, trebuie sa stii care sunt principalele probleme pe care ai putea sa le ai.

Principalele probleme medicale care duc la aparitia mancarimilor genitale sunt urmatoarele:

  • Candidoza. Este o problema des intalnita, care apare la foarte multi oameni de-a lungul vietii. Este adevarat ca majoritatea persoanelor care fac candidoza sunt femei, insa nici barbatii nu sunt feriti. Aceasta problema se poate manifesta prin mancarimi, senzatie de arsura, secretii albiciose si iritatii la nivelul labiilor.
  • Vaginita Bacteriana. Intalnita la femeile care se pot reproduce, aceasta probleme genereaza secretii apoase si mancarimi. Poate sa fie confundata adeseori cu candidoza, motiv pentru care este bine sa se faca un test inainte de a se incepe orice fel de tratament. De foarte multe ori poate sa apara din cauza folosirii unor sapunuri cu parfu sau din cauza sexului neprotejat.
  • Bolile cu transmitere sexuala. Exista o multime de boli cu transmitere sexuala, printre care amintim de Chlamydia, Herpesul genital, negii genitali sau tricomoniaza. Toate se manifesta prin mancarime, dar si prin alte simptome nu foarte placuta. Aceste boli pot fi vindecate, insa cel mai bine este sa fie prevenite. Folosirea prezervativului, vaccinarea impotriva HPV si vizita la medic ori de cate ori apar simptome neplacute pot sa insemne un corp sanatos.

De cele mai multe ori, mancarimile in zona intima nu semnaleaza altceva decat o simpla problema precum candidoza. Totusi, nu trebuie sa fi ignorate. Pentru a elimina orice stres este bine sa iti cumperi un test rapid de la Veneris care poate sa depisteze problema iar daca rezultatele nu sunt simple si nu pot fi tratate cu ajutorul medicamentatiei din farmacie, este bine sa se mearga la medic. Rusinea trebuie sa fie lasata la o parte intr-o astfel de situatie, deoarece asteptarea poate sa fie foarte grava si sa duca la probleme serioase.

 

Distribuie articolul 'Mancarimi genitale? Iata care pot fi cauzele!' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Mancarimi genitale? Iata care pot fi cauzele!