Mansarde pe structura metalica

Locuiti la ultimul etaj al unui bloc si desi acoperisul este un cosmar, vecinii se trag inapoi de cate ori este vorba sa contribuie la repararea acestuia? Ati strans banii sa acoperiti blocul si va intrebati cum veti reusi sa ridicati acoperisul si mai ales, daca acesta va fi suficient de stabil pentru a rezista furtunilor ce vor veni?

Aveti o casa cu cateva camere care a devenit neincapatoare pentru familia dumneavoastra marita? Va doriti sa cumparati copiilor o casa in aceeasi zona si nu aveti suficienti bani?

Pentru aceste probleme si pentru mult mai multe altele, avem un raspuns: mansardarea. Aceasta rezolva problema de spatiu si problema de izolatie, daca este cazul. Mansardele sunt din ce in ce mai mult in atentia mai ales a familiilor tinere care nu isi permit o locuinta aproape de punctele de interes ale orasului (locul de munca, scoala, piata, magazine, s.a).

Mansardarea pe schelet metalic rezolva o problema in plus, si anume rezistenta la actiunea vantului, problema care in ultima vreme este din ce in ce mai presanta. Scheletul metalic ofera in plus, fata de scheletul de lemn folosit in mod traditional in Romania, avantajul usurintei rigidizarii acestuia pe structura constructiei, si in plus, rezista fara probleme cutremurelor de magnitudine normala si vanturilor de pana la 75-80 km/h.

Greutatea unei astfel de mansarde, desi poate parea mai mare datorita structurii de otel, este de fapt, mai mica decat in cazul mansardelor traditionale, datorita faptului ca peretii se pot realiza din materiale lemnoase izolate, sau din panouri sandwich, la alegerea clientului. Orice varianta ar fi aleasa, greutatea peretilor si implicit a mansardei, este cu mult mai mica decat in cazul folosirii materialelor traditionale.

Interesant este ca, desi in Romania, elementul clasic de constructie este caramida, aceasta nu este cea mai eficienta, cel putin in privinta rezistentei termice, pentru ca, betonul, caramida sau BCA-ului au rezistenta termica mult mai mare decat vata de sticla, lemnul sau a produsele similare acestora (panourile sandwich), respectiv lemnul si vata de sticla acumuleaza caldura si o cedeaza mult mai greu decat primele materiale. Ca atare, o mansarda realizata in acest fel, este cu mult mai eficienta termic decat una de caramida.

Daca v-ati decis sa folositi la aceasta solutie, va puteti adresa firmei NLD Profile Metalice care va va furniza toate detaliile care va sunt necesare alegerii solutiei corecte si va asigura obtinerea autorizarii MLPAT pentru proiectele in care este implicata. Vizitati-ne pe : http://www.nldprofile.ro/

Distribuie articolul 'Mansarde pe structura metalica' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Mansarde pe structura metalica