Mituri despre depozitele de haine second hand

1 minute, 44 seconds Read

Vanzarea de haine second hand dateaza inca de la inceputul primului razboi mondial, in care familiile bogate trimiteau haine si mancare refugiatilor, insa pachetele trimise nu ajungeau intotdeauna la oameni de buna-credinta. Unii dintre ei care trebuiau sa distribuie hainele, preferau sa vanda la un pret ceva mai mic hainele primite, creand astfel ceea ce avea sa devina peste zeci de ani o adevarata industrie: cometul cu haine second hand.

Astazi, in fiecare oras exista cel putin un depozit de haine second hand si mai multe magazine de acest fel, fiind practic o alternativa cu mult mai ieftina magazinelor de haine “normale”.

Din pacate, exista inca destul de multe mituri in legatura cu provenienta produselor vandute, motiv pentru care multi oameni evita astfel de magazine pe motiv ca “ar comercializa haine murdare” sau “pline de microbi”; ori in realitate, lucrurile nu stau in totalitate asa. Sigur, e recomandat ca dupa achizitionarea unui produs de imbracaminte, respectivul sa fie spalat, insa asta nu inseamna ca hainele de acolo sunt murdare.

Factorul principal care contribuie la crearea iluziei de “murdar” este prezent in orice depozit de haine second hand, gratie faptului ca multe produse sunt vandute in/din saci asezati unul peste altul.

Pentru a intelege ca miturile sunt in proportie de 90% false, oamenii trebuie sa inteleaga ca motivele principale pentru care hainele sunt donate e faptul ca propietarii fie au slabit sau au luat in greutate, fie pur si simplu s-au saturat de ele si le-au inlocuit cu altele mai nou. Marea lor majoritate provin din tari precum Germania, Anglia si Franta, deci din tari in care civilizatia “e in floare”. Astfel, chiar daca sunt prezentate in saci – in fond, e cel mai la indemana mod de transport – multe dintre produsele aflate la vanzare au fost in prealabil spalate si abia apoi donate.

Vezi si:  De ce sa alegi bijuteriile handmade?

Desigur, e recomandat ca de fiecare data cand cumparati un produs sau un obiect de imbracaminte – indiferent ca e nou sau e cumparat dintr-un magazine/depozit de haine second hand – sa il spalati, intrucat nu se stie cati alti oameni l-au mai probat fara sa il cumpere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.