Primele semne de sarcina care iti indica ca ai ramas gravida!

Inainte sa apara primele semne clare ale sarcinii, asa cum este cresterea in greutate si conturarea burticii, in prima luna, chiar si inainte sa treaca 30 de zile de la conceptie, poti avea o serie de semne care iti dau de inteles ca vei deveni mamica.

Iata care sunt primele semne si simptome de sarcina!

1. Greturile

Nu este vorba despre greturile matinale specifice sarcinii despre care am auzit cu totii. In prima luna de sarcina, vei avea parte de o stare de greata provocata fie de mirosuri puternice, fie de inaltime sau din cauza calatoriilor cu masina. Nu sunt la fel de puternice ca cele care apar in a doua luna, nu toate femeile se confrunta cu ele, insa sunt destul de deranjante.

2. Balonarea

La doar cateva saptamani de la conceptie, te vei simti balonata. Acest lucru este tot o consecinta a hormonilor specifici sarcinii, care influenteaza intr-o mare masura procesul de digestie. De altfel, balonarea apare si in perioada dinaintea menstruatiei din cauza nivelului de progesteron si multe femei pot fi induse in eroare de acest simptom.

3. Urinarea frecventa

Printre primele simptome de sarcina se numara si urinarea frecventa! Intreg organismul se pregateste pentru urmatoarele 9 luni in care va avea grija de dezvoltarea bebelusului, inclusiv rinichii, asa ca vei observa ca vei avea mult mai des nevoie la toaleta inca din prima luna de sarcina. Dupa prima luna lucrurile vor reveni la normal din acest punct de vedere, insa urinarile frecvente vor reveni spre sfarsitul sarcinii, cand copilul va apasa pe vezica.

4. Poftele alimentare

Corpul tau este obosit si lucreaza la capacitate maxima, asa ca iti va cere anumite alimente, in special carbohidrati. Sunt pofte mai subtile si nu la fel de iesite din comun ca cele de mai tarziu din timpul sarcinii.

5. Durerile de cap

La inceptul sarcinii te vei confrunta cu dureri de cap de o intensitate medie. Pe parcurs ce organismul se obisnuieste cu nivelul de hormoni din organism, aceste migrene vor disparea.

Pentru a vedea lista completa de semne si simptome de sarcina, viziteaza pagina oficiala de pe copilul.ro!

Distribuie articolul 'Primele semne de sarcina care iti indica ca ai ramas gravida!' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Pasionat de solutii de optimizare si promovare pentru afaceri si magazine virtuale din diverse zone de obiecte de afaceri.

Leave A Response For Primele semne de sarcina care iti indica ca ai ramas gravida!