Rolul jocurilor in dezvoltarea mintii

Specialistii in educatie au descoperit care sunt avantajele invatarii cu ajutorul jocului. Desi controversate de unii, jocurile pe calculator, si in special, categoria foarte cautata de copii de jocuri masini, sunt nu numai educative pentru micuti, dar si dezvolta o serie intreaga de abilitati pentru jucatorii din toate categoriile de varsta.

Daca ne referim strict la segmentul de jocuri masini (gasiti exemple pe www.jocuricumasini.ro), pentru multi tineri acestea reprezinta posibilitatea de a defula o serie intreaga de frustrari legate de imposibilitatea de a conduce o masina sau de a-si cumpara una. Alti jucatori isi pot satisface in acest fel dorinta de a conduce masini puternice, cu multi cai putere. In plus, vitezomanii gasesc in aceste jocuri cu masini cea mai buna modalitatea de a scapa de patima vitezei, fara a rani pe nimeni si in deplina siguranta. Si din fericire, la nivel mondial exista echipe de specialisti care lucreaza la dezvoltarea acestei tehnologii prin crearea de noi jocuri care simuleaza si stimuleaza aventura incredibila a condusului.

Impatimiti ai acestor jocuri fie ca vorbim de jocuri cu motociclete, cu masini de Formula 1 sau jocuri cu atv-uri (exemple de jocuri ATV – AICI)  sau camioane, se aleg cu noi deprinderi si abilitati, dezvoltandu-si in acelasi timp capacitatile mintale. Astfel, jocurile cu masini sunt de un real folos pentru soferii amatori sau incepatorii in ale condusului care vor sa isi imbunatateasca performantele. Pentru ca pe parcusrul jocului, se lovesc de situatii limita, trec in acest fel prin lectii educative invatand despre miscarile pe care le pot face pentru a evita obstacole, despre manevrele pentru a parca sau altele. Acestia pot invata si despre siguranta in sofat si sa fie atenti la detaliile din teren, iar unele jocuri au decoruri pe timp de noapte si in acest fel, viitorul sofer se poate obisnui cu acest tip de condus cu vizibilitate redusa.

Pe de alta parte, mediul virtual cu multitudinea de jocuri, le ofera copiilor o modalitate distractiva de a-si dezvolta atentia, rabdarea, concentrarea, spiritul de competitie, dar si cel de echipa. Printre aceste variante ludice se numara multe jocuri cu masini, atractive pentru toate categoriile de varsta, sau jocuri cu ATV-uri sau chiar alt gen de jocuri, de logica, de exemplu, puzzle sau jocurile de abilitati cum este gatitul, acestea constiuind in acelasi timp o varianta informala de educatie.

Sursa: Jocuri atractive

Distribuie articolul 'Rolul jocurilor in dezvoltarea mintii' daca a fost pe placul tau!
Next Article >
Jocuri cu atv
About the Author

Leave A Response For Rolul jocurilor in dezvoltarea mintii