Sarcina pe saptamani. Sfaturi utile.

author
2 minutes, 37 seconds Read

Sarcina se calculeaza din prima zi a ultimului ciclu menstrual si cuprinde 40 de saptamani. In cele 40 de saptamani de sarcina, bebelusul se dezvolta permanent, iar mamica suporta, la randul ei, transformari fizice si psihice. Fiecare femeie reactioneaza diferit in perioada sarcinii. La starile viitoarei mamici contribuie modificarile hormonale, kilogramele in plus acumulate, dragostea si sustinerea celor din jur, satarea de sanatate anterioara sarcinii etc. Si pentru ca sarcina reprezinta una dintre cele mai frumoase etape din viata unei femei, iti oferim si noi cateva sfaturi utile pentru fiecare saptamana de sarcina.

Generalitati
Cele 40 de saptamani de sarcina reprezinta un intreg capitol de informatii, intrebari, transformari si schimbari. Este foarte important ca toate informatiile de care ai nevoie pe parcursul saptamanilor de sarcina sa provina din surse sigure. Pe internet exista numeroase site-uri destinate mamicilor si bebelusilor. Sarcina pe saptamani este o categorie careia i se acorda o atentie deosebita. De la informatii de nutritie, la interviuri cu medici ginecologi, la sfaturi utile despre sarcina, atat pentru mamica, dar si pentru tatic, toate aceste aspecte vin in ajutorul viitoarelor mamici. Este recomandat insa ca toate aceste informatii gasite pe internet, despre sarcina pe saptamani, sa fie discutate si puse in aplicare doar cu acordul medicului ginecolog. Fiecare femeie, fiecare sarcina si fiecare organism sunt diferite, astfel, este posibil ca sfaturile valabile pentru o femeie insarcinata sa nu se potriveasca alte-i mamici, chiar, mai mult, sa-i fie potrivnice. Cele mai bune informatii despre sarcina, pentru fiecare saptamana a acestei perioade, ti le poate oferi doar medicul tau, in urma unui set complet de analize, ecografii si controale amanuntite.

Vezi si:  Cum mentinem nivelul optim de testosteron?

Sfaturi utile

  1. Pentru a beneficia de o sarcina usoara si frumoasa trebuie sa inveti sa comunici cu medicul tau si cu cei din jur. Invata sa spui ce doresti si ce nu doresti. Invata sa intrebi atunci cand nu stii ceva. In primele saptamani de sarcina vei fi mai sensibila si va trebui sa comunici deschis cu cei din jurul tau, exprimandu-ti dorintele si nevoile.
  2. Fiecare saptamana de sarcina este extrem de importanta pentru dezvoltarea bebelusului tau. Mananca sanatos, serveste mese dese, mici si consistente. Informeaza-te despre nutritie din capitolele speciale destinate sarcinii pe saptamani.
  3. Renunta imediat la vicii precum fumatul, consumul excesiv de alcool sau chiar de dulciuri. Nici mancarurile grase, mancarurile fast-foodurile si, in general, alimentele procesate chimic. Tot la acest capitol este bine de stiut ca sucurile carbogazoase si bauturile carbonatate nu iti fac bine.
  4. Orice nelamurire despre sarcina trebuie discutata doar cu medicul tau. Nu tine cont de sfaturile cunostintelor, daca acestea nu sunt persoane avizate.
  5. Un bebelus sanatos inseamna o alimentatie a mamicii bazata pe legume, carne slaba, fructe proaspete, cereale si apa plata.
  6. Vizitele regulate la medic, ecografiile si analizele necesare sunt esentiale pentru o sarcina sanatoasa si frumoasa.
  7. In fiecare saptamana de sarcina trebuie sa acorzi o mare atentie corpului tau. Nu uita sa nu-ti faci dus cu apa fierbinte, sa eviti gelurile care usuca pielea – pentru a preveni aparitia vergeturilor, sa folosesti ulei de masline sau ulei de argan pentru hidratatea pielii.

Mamicilor care au cititi acest articol si l-au apreciat, le multumim, iar tuturor le dorim o sarcina usoara!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.