Secretele gatitului sanatos si delicios

author
2 minutes, 3 seconds Read

Gătitul are subtilitățile sale, pe care dacă le intelegi, mâncarea iti va iesii delicioasa și sanatoasa

Mai jos va oferim cateva sfaturi desprinse din bucataria culinara romaneasca.
Cum sa faci ouale mai delicioase – ouale prăjite devin pufoase si delicioase, în cazul în care înainte de a le adăuga in grăsime, ele sunt defalcate în lapte sau apă (1 lingura la un ou). Ouale prajite sunt mai gustoase, mai hrănitoare și cu un aspect plăcut, în cazul în care sunt presărate cu ceapa tocata si patrunjel. Ouale prăjite la foc mic, sunt de asemenea mai delicioase.

Iata cateva sfaturi cu privire la ce feluri de mâncare trebuie să fim atenti sa nu o ardem: mâncărurile preparate cu faina si lapte, precum și tocane ori musaca. Aceste mancaruri ar trebui să fie fierte la foc mediu, pentru ca in general, mancarea isi pierd aroma atunci cand sunt gatite la foc mare.

Va vom arata de asemenea care sunt ierburile potrivite pentru produsele individuale.
Produsele sunt delicioase preparate cu condimente, dacă este cazul. De exemplu, fasolea abordata cu menta sau cimbru are un gust mai savuros, la mazăre proaspătă, fasole verde, cartofi, castraveți se poate adauga mărar, patrunjel, la carne și supe piper negru, iar la varza proaspata, chiftele si multe altele se poate adauga chimion pentru o savoare unica. Nu exagerati insa cu cantitatea de condimente. Cand simtiti arome puternice de condimente, felurile de mâncare și dulciurile isi pierd mult din aroma sa naturala.

V-ati intrebat vreodata de ce nu ar trebui să fierbeti produsele?
Ei bine produsele si alimentele fierte sau prajite sunt nesanatoase deoarece un tratament termic prelungit strica gustul și aspectul alimentelor și reduce nutriția acestora.

Vezi si:  Cum să eviți prăjelile - 3 metode eficiente și simplu de urmat

Pentru a sporii aroma legumelor ar trebui sa adaugati un vârf de cuțit de zahăr, iar apoi gustul se va imbunatatii.

Bucataria culinara va invata cum trebuiesc servite mesele:
– mesele calde trebuiesc servite în boluri încălzite, iar cele reci pe farfurii reci. Acest lucru păstrează gustul mâncării. Ar trebui sa stiti ca mezelurile prajite si cotleturile fierbinti isi pierd gustul lor. Mâncărurile cu cartofi, spanac, varza, linte trebuiesc servite calde.

Aceste sfaturi pe care le puteti folosi in bucataria dvs nu au un numar finit, iar cele de mai suns sunt doar cateva. Urmareste bucatariaculinara.net si veti afla cat mai multe despre gatit.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.