Studiile tigarii electronice arata ca produsul este mult mai putin periculos decat s-a vehiculat

De cand a aparut noul mod de a fuma, care implica vaparea unui abur format prin arderea unui lichid tigara electronica, s-au vehiculat o multime de informatii, unele adevarate, altele mai putin adevarate. Din fericire, lucrurile  incep sa fie din ce in ce mai clare in ceea ce priveste tigarile electronice iar studiile sunt cat se poate e concludente.

Un grup de cercetatori de la Colegiul Regal al Medicilor din Londra a ajuns la o concluzie surprinzatoare pentru multi: tigarile electronice nu sunt periculoase pentru cei care le folosesc si cu atat mai putin pentru cei care ajung in contact cu aburul accidental ( vapat pasiv). Este adevarat ca exista anumite probleme pe care o tigara electronica le poate genera, insa in niciun caz probleme grave care pun in pericol viata.

Foarte multa vreme, a circulat mitul conform caruia nicotina din tigarile electronice ar provoca boli grave, precum cancerul, insa se pare ca riscurile sunt inexistente. De asemenea, cercetatorii londonezi au reusit sa distruga si alte mituri:

  • Mitul conform caruia tigara electronica poate sa explodeze atunci cand este pusa la incarcat. Este adevarat ca au existat cazuri de tigari care explodeaza, insa a fost vorba doar despre produse fara o sursa clara de productie sau de greseli ale utilizatorilor. Spre exemplu, utilizatori care au pus tigara la incarcat in alte dispozitive decat cele recomandate.
  • Vaporii emanati sunt periculosi. In vapori exista propilen glicol, glicerina vegetala si arome, care sunt 100% sigure pentru orice persoana. De fapt, toate aceste ingrediente sunt prezente si in foarte multe alimente, asadar, cei care stau pe langa un vaper nu ar trebui sa isi faca griji.
  • Tigara electronica emana un miros neplacut De fapt, este exact invers. In functie de aroma aleasa de fumator, mirosul emanat de tigara poate sa fie chiar placut.

Vapatul este un viciu, insa este un viciu mult mai sanatos decat fumatul, care vine la pachet si cu alte avantaje, care mai de care mai interesante. Spre exemplu, cei care vapeaza isi pot folosi dispozitivele in mai multe locuri, scapa de mirosul neplacut din haine si de pe maini si de asemenea, au o diversitate foarte mare de arome din care pot alege. Evident, argumentul legat de sanatate este cel mai convingator, asadar, daca esti fumator si vrei sa descoperi altceva, te poti orienta spre tigara electrnica.

 

Distribuie articolul 'Studiile tigarii electronice arata ca produsul este mult mai putin periculos decat s-a vehiculat' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Studiile tigarii electronice arata ca produsul este mult mai putin periculos decat s-a vehiculat