Tensiometrul – Un mod simplu de a tine evidenta tensiunii arteriale

Tensiunea arteriala este “forta” ce apasa peretii venelor si arterelor, deoarece sangele circula prin ele. La persoanele care au tensiunea arteriala ridicata aceasta forta este mult mai mare decat este normal si, in timp, acest lucru poate afecta venele si arterele si poate cauza atac de cord sau alte boli de inima.

Tensiunea arteriala ridicata este o afectiune a inimii comuna, mai mult de 50 de milioane de oameni suferind de ea in Statele Unite ale Americii. Unii numesc aceasta afeciune “ucigasul silentios” deoarece nu prezinta simptome clare si poti sa o ai multi ani fara sa iti dai seama.

Cauzele  hipertensiunii sunt necunoscute, insa cei mai comuni factori care duc la aceasta afectiune sunt : stresul, consumul de alcool, tutun, sare si alimentatie tip fast-food. Oamenii supraponderali sunt de asemenea predispusi la hipertensiune.

Este foarte important sa iti controlezi tensiunea arteriala, pentru a nu ajunge sa ai o boala de inima la o varsta inaintata si sa iti para rau ca nu ai facut-o cand aveai ocazia.

Hipertensiunea poate fi depistata numai prin verificarea regulata a tensiunii arteriale pe o lunga perioada de timp. Odata ce iti dai seama ca prezinti aceasta afectiune, trebuie sa incepi tratamentul si sa continui sa iti monitorizezi tensiunea, pentru a vedea daca tratamentul functioneaza sau nu.

Poti sa iti verifici tensiunea regulat la cabinetul medicului, insa daca trebuie sa o faci zilnic sau saptamanal este destul de obositor sa mergi mereu la doctor. De aceea, astfel de pacienti trebuie sa isi cumpere un tensiometru. Pe baza rezultatelor medicul poate intocmi un tabel si atunci cand apar probleme va va anunta imediat.

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor.

Distribuie articolul 'Tensiometrul – Un mod simplu de a tine evidenta tensiunii arteriale' daca a fost pe placul tau!
< Previous Article
Dermatita Seboreica
Next Article >
Femeia si PMS
About the Author

1 Comment on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Cristian Dulfu September 2, 2012 at 6:25 pm - Reply

    importanta este si modalitatea in care se masoara tensiunea, de catre pacient, acasa.
    pozitie, relaxare, etc.
    Cristi

Leave A Response For Tensiometrul – Un mod simplu de a tine evidenta tensiunii arteriale