Tot ce trebuie sa stii despre calorii

Cand vine vorba de slabit sau de ingrasat, foarte multe persoane nici nu stiu de unde sa inceapa sau la ce aspecte ale alimentatiei sa fie atenti, si se intampla ca celebrele calorii sa fie nesupravegheate. Ei bine, in momentul in care esti foarte atent la greutatea ta, este necesar sa ai grija la ce mananci si bineinteles cate calorii ii oferi organismului tau, acestea fiind uneori cel mai important aspect in procesul de slabire. Desi nu exista multe informatii despre ele, nu iti mai face probleme si termina de citit articolul pe care tocmai l-ai inceput deoarece vei afla niste lucruri foarte importante.

Ce sunt si la ce trebuie sa fii atent(a) in ceea ce priveste caloriile?

Caloriile, cel mai usor, pot fi intelese ca masurile cu care se masoara energia si care sunt egale cu intreaga caldura ce este necesara pentru a mari temperatura unui gram de apa si care la randul ei se afla la o presiune de 15.5 grade. Desi, la o prima vedere sunt intelese foarte greu, totusi rolul lor este foarte important pentru mentinerea unei greutati stabile a corpului. Bineinteles, la fel ca si oricare element nutritiv, acestea pot fi de doua feluri, mai exact mica si mare, ambele avand un rol esential pentru organism.

Dupa ce ti-am explicat ce sunt caloriile, iti voi aduce la cunostinta si numarul de calorii care iti este recomandat. Ca de exemplu, un barbat matur poate consuma pana la 2500 calorii in fiecare zi si fara ca greutatea sa ise mareasca de la o zi la alta, in timp ce la o femeie numarul total de calorii recomandate este de 2000. Si in cazul in care vrei sa slabesti, ai mare grija ca aceste numere de calorii sa nu fie atinse deoarece in stilul acesta, sacrificiile pe care le faci sunt in zadar.

Asa ca, incearca pe intreaga perioada a dietei tale sa iti creezi un deficit caloric de aproximativ 800 – 1000 de calorii. Trebuie precizat si de faptul ca un numar de calorii mult prea mic are efecte negative asupra sanatatii organismului iar intr-o perioada scurta de timp, te vei trezi ca ai doar probleme de sanatate. Asa ca, tot ceea ce are legatura directa cu caloriile zilnice, incearca sa analizezi si sa supraveghezi cat mai bine deorece sanatatea ta este in joc si intregul proces nu este chiar atat de greu precum mare.

Distribuie articolul 'Tot ce trebuie sa stii despre calorii' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Tot ce trebuie sa stii despre calorii