Informatii utile la tranzactiile Bitcoin

Moneda Bitcoin, despre care s-a tot vorbit in ultimul timp, este fara indoiala unul dintre lucrurile ce a avut o evolutie cel putin uimitoare si care promite inca multe surprize.

Bitcoin

bitcoin-shop.ro

Faptul ca aceasta este prima moneda digitala lansata in lume ii confera si mai multe merite, caci din ea s-au inspirat si alte criptomonede, in prezent fiind lansate peste 100 de astfel de valute.

Se cunoaste deja faptul ca Bitcoin este o moneda digitala criptata, cu alte cuvinte ca aceasta reprezinta bani electronici, ce nu pot fi manipulati precum orice alta valuta, ci doar accesata si cheltuita pe internet. Fiind vorba de o moneda digitala care circula pe internet si depinde de acesta, sistemul de criptare este unul foarte bine pus la punct, atat in ceea ce priveste emiterea modedei in sine, cat si in materie de tranzactii.

Bitcoin nu este emisa de o autoritate, de un stat, guvern, banca sau alta institutie de acest fel, ci foloseste o baza de date care este distribuita peste noduri ale unei retele peer-to-peer (de la egal la egal). Codul din spatele retelei este open source, astfel ca orice programator poate vedea ce se afla integrat acolo, ce principii guverneaza si ce anume duce la generarea de noi monede. Cu toate acestea, nimeni nu poate introduce cod nou sau face modificari in acest cod fara acordul unanim al tuturor celor implicati in proiect si reprezentati de Bitcoin Foundation, un organism independent.

De altfel, moneda Bitcoin a aparut tocmai din dorinta de a scoate banii si finantele de sub controlul unui stat, care poate determina cresterea sau scaderea valorii acesteia.
Valoarea bitcoinilor este data de un cumul de factori, pornind de la unicitatea si raritatea lor pana la interesul si increderea oferite de catre oamenii care o folosesc.

Prima mentiune a acestei monede a aparut in 2008 intr-un articol publicat de Satoshi Nakamoto. Acest personaj misterios a facut si prima tranzactie in ianuarie 2009. De atunci au fost emise milioane de monede, numarul lor fiind limitat la 21 de milioane, limita la care se va ajunge in anul 2040. Bitcoinii deja emisi sunt raspanditi in intreaga lume, desi se pare ca destul de multi se afla intr-un fel de depozite, adica sunt pastrati in portofelele digitale fara a fi tranzactionati in-un fel sau altul. Exista milionari in bitcoini, ce desfasoara activitati in acest domeniu sau care accepta bitcoini ca metoda de plata pentru produsele sau serviciile pe care companiile lor le ofera.

De altfel bitcoinii pot fi folositi ca orice alta valuta, pentru a cumpara diverse bunuri sau servicii, pentru a plati salarii sau pentru a pleca in vacanta.

Pentru a cumpara bitcoin nu trebuie decat sa ai un portofel electronic si sa accesezi un Bitcoin exchange, o casa de schimb valutar online specializata in aceste operatiuni. Aici poti vinde sau cumpara la cursul momentului cantitatea de bitcoini dorita, printr-un simplu transfer bancar de lei si un transfer de bitcoini intre portofele.

Valoarea in prezent a unui bitcoin este foarte mare, depasind 2500 de dolari. Anul 2013 a insemnat punctul in care moneda a inceput sa creasca spectaculos, iar inceputul lui 2017 a marcat un prag semnificativ in evolutia sa.

Distribuie articolul 'Informatii utile la tranzactiile Bitcoin' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Bitcoin Shop nu este o piata de schimb, un loc unde un vanzator isi intalneste potentiali cumparatori, ci este un exchange unde schimbul se face doar intre platforma si utilizator

Leave A Response For Informatii utile la tranzactiile Bitcoin