Trend-uri moderne atunci cand vorbim de restaurante in era #bigdata si #technium

articol1Adaptabilitatea industriei Horeca e vitala intr-o piata in care incep sa apara hoteluri prin Japonia unde la receptie stau roboti, sau intr-o industrie care tinde sa se automatizeze din ce in ce mai mult.

Ideea de bufet suedez sau free-flow incepe sa nu mai fie o solutie viabila, iar tehnicile care mergeau in urma cu 5-10 ani sa fie complet irelevante in actualul context. De aceea era nevoie pe piata de un jucator important in zona de consultanta specializata precum LeadSkills.

De la catering si distributie mobila de hrana la Food Truck si alte concepte futuriste

Servirea mobila a mancarii si respectiv echipamentele aferente sunt necesare pentru o paleta larga de evenimente. Acestea sunt valabile pentru conferinte, congrese, evenimente culturale, activari de branding.

In functie de conceptul de catering, produsele preparate in avans sunt regenerate la locul evenimentului sau se pregatesc acolo de la zero. In primul caz, chef-ul are nevoie de unitati mobile, care pot regenera si pastra la cald, fara o conexiune la electricitate, preparatele, insa, in acelasi timp pot sa le raceasca.

Producatori precum Iseco, ElectroCalorique, Stierlen, tempe-rite, Menu-Mobil, Blanco, Hupfer sau Socamel ofera acest gen de echipamente si tehnologii, cum ar fi regenerarea de termocontact si pastrarea la cald, inductia prin aer fierbinte. Sistemele ultra inovatoare ofera pana la cinci stadii de temperatura diferite intr-un singur echipament, astfel incat regenerarea individuala este posibila pentru fiecare component.

Bucatariile mobile la evenimente din segmentul Horeca

Daca vorbim de evenimente de avengura, este important ca managementul preparatelor sa includa cateva functii de baza, precum stocare, gatire, absorbtie, iluminare. Intr-un astfel de caz, flexibilitatea este asul din maneca in cazul acestor echipamente, deoarece uneori front cooker-ul trebuie sa produca unele componente, alteori trebuie sa produca, de exemplu, doar paste stir-fried. Pe langa modulele de preparare si stocare, este absolut necesara dotarea cu un modul eficient de extragere a aerului, multidirectional, pentru ca oaspetii sa nu fie deranjati de pleiada de mirosuri mai mult sau mai putin placute asociate procesului de gatire. Blanco, Rieber, Ubert si Scholl ofera asemenea sisteme.

Food Truck Fusion – un trend care prinde din ce in ce mai mult

Vorbim de un segment relativ nou aparut pe piata horeca. Ideea este simpla: vehicule de dimensiuni mai mari sau mai mici, echipate cu un tip special de echipamente de bucatarie, conduc zilnic in anumite locatii.

In Bucuresti exista deja un trend in aceasta industrie si se organizeaza mereu evenimente care targeteaza acest concept. In plus, in cadrul unor concerte de anvergura precum Untold sau NeverSea este extrem de importanta prezenta unei unitati de catering.

LeadSkills – garantia modernitatii pentru business-ul tau

,,Leadskills are in portofoliul de servicii zona de dezvoltare profesionala oferita catre midle-management-ul care activeaza in orice domeniu, pregatirea profesionala in activitatea hoteliera pentru oricare din pozitiile active in operatiuni, deschiderea de restaurante si mentenanta ulterioara deschiderii, management de specialitate si tot ce acesta cuprinde, de la resurse umane, la operatiuni directe, de la obtinerea autorizatiilor la dotarea spatiilor, de la planul investitional la achizitia inventarului si asa mai departe. Ne place sa fim cei mai buni in ceea ce facem, iar portofoliul nostru de clienti dovedeste acest lucru.” – a explicat Petrisor Ionescu, manager partner Leadskills.

Distribuie articolul 'Trend-uri moderne atunci cand vorbim de restaurante in era #bigdata si #technium' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Trend-uri moderne atunci cand vorbim de restaurante in era #bigdata si #technium