Alege costumul de baie in functie de morfologie

Alegerea costumului de baie nu este o misiune usoara. Diversitatea modelelor de costume de baie existente actualmente pe piata ne ingreuneaza aceasta misiune. In alegerea costumului de baie trebuie sa tinem cont de silueta, de tendinte si de multi alti factori asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza. Intai si intai, in alegerea unui costum de baie trebuie sa cunoastem morfologia noastra. Acest lucru ne va permite sa ne orientam spre un anume model de costum de baie, scopul fiind acela de a gasi un model care sa ne vina de minune si sa ne puna in valoare formele, camufland totodata toate complexele sau defectele.

Se disting astfel patru tipuri de morfologii – silueta in A, in H, in V sau in O. Fiecarei morfologii in parte ii corespunde un anumit tip de costum de baie. Odata ce ai identificat morfologia ta iti va fi mult mai usor sa identifici un anumit model de costum de baie.

Pentru silueta in forma de A. Trebuie sa te orientezi spre un costum de baie de tip push up sau bustiera (bandeau). Acestea din urma iti vor pune umerii in evidenta si vor atrage atentia spre bust mai degraba decat spre solduri, mai ales daca acestea sunt mai generoase. Daca vrei un model cu bretele atunci alege unul cu bretele fine. In ceea ce priveste modelele de evitat ar trebui sa eviti cu orice pret costumele de baie cu talie joasa sau cele cu un slip prea lat.

Pentru silueta in forma de V.Pentru a-ti feminiza putin silueta, opteaza pentru un costum de baie din doua piese. Partea de sus sa fie de tip push up pentru cele care vor sa dea un plus de volum bustului. Daca ai deja un bust voluminos atunci opteaza pentru un sutien tip bustiera, in forma de triunghi, cu bretele fine. Opteaza pentru imprimeuri sau dungi. Trebuie sa eviti cu orice pret tipurile de costume de baie de tipul sports wear.

Pentru silueta in forma de O. Cea mai buna optiune este costumul de baie dintr-o singura piesa deoarece permite camuflarea rotunjimilor pe care nu iti doresti sa le dezvalui, punand accentul de decolteu, in functie de model. Trebuie sa eviti motivele cu dungi prea voluminoase deoarece nu vor face decat sa iti scoata in evidenta rotunjimile.

Pentru silueta in forma de H. Silueta in forma de H este putin mai masculina. Un costum de baie din doua piese este ideal pentru a conferi o mica nota de feminitate care va face diferenta. Opteaza pentru partea de sus pentru un sutien tip push up si jos pentru un slip cu volanase, cu talie inalta. Evita slipul cu talie prea joasa, dungile orizontale sau decolteul patrat.

Distribuie articolul 'Alege costumul de baie in functie de morfologie' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Alege costumul de baie in functie de morfologie