Cat de importanta este limba engleza pentru un copil?

Societatea moderna galopeaza catre ideea de globalizare, iar acest lucru se vede prin libera circulatie, o mentalitate din ce in ce mai deschisa in aproape toate partile lumii si prin limba engleza. Limba engleza a ajuns sa fie vorbita de aproape o treime din populatia globului iar numarul este in crestere. In mai toate institutiile mari, fie ca este vorba despre institutii parlamentare sau diverse firme mari, se vorbeste limba lui Shakespear. Nu este de mirare, asadar, ca este cea mai predata limba din lume si ca importanta ei este una extrem de mare.

Cum se poate descurca un copil care nu invata limba engleza?

Daca in trecut cunoasterea limbii materne era suficienta pentru o viata decenta, astazi lucrurile nu mai stau chiar asa. O persoana care doreste cat mai multe oportunitati trebuie sa stie cel putin o limba straina, daca nu mai multe. Evident, in topul limbilor ce merita invatate se numara engleza, urmata de franceza, chineza sau germana.

Un copil care nu invata la timp limba engleza poate intampina o serie de piedici in viitor, atunci cand va dori sa lucreze in strainatate si sa se bucure de cunostintele acumulate in scoala.

Care este cea mai buna metoda de a invata limba engleza?

Metodele pentru invatarea limbii engleze s-au imbunatatit continuu. Evident, un prim pas este invatarea in gradinita si scoala. Este o baza puternica, cu ajutorul careia orice copil poate avea cel putin cunostintele estentiale pentru a putea comunica.

Cei care au de castigat cel mai mult insa, sunt cei care pot comunica nativ in aceasta limba, iar pentru ei exista o multime de solutii alternative:

  • Scolile de vara. O scoala de vara engleza  imbunatateste considerabil modul in care un copil comunica in engleza, in conditiile in care il introduce intr-un grup in care se vorbeste doar aceasta limba.
  • Aplicatiile. De-a lungul ultimilor ani s-au dezvoltat din ce in ce mai multe aplicatii pentru invatarea limbii engleze, multe dintre ele deosebit de interesante. Instalarea unei aplicatii pe telefon sau pe tableta poate sa fie un urias plus pentru cei care doresc sa investe engleza, indiferent ca sunt adulti sau copii.
  • Filmele. O alta metoda excelenta de invatare a limbii engleze este prin filme. Urmarirea filmelor fara subtitrare imbunatateste foarte mult vocabularul.
  • Comunicarea de acasa. Nu in ultimul rand, engleza poate sa fie invatata acasa. Daca esti parinte si stii engleza, este bine sa comunici cu copilul tau si sa ii insufli placerea de invatare.
  • Calatoriile. Nu in ultimul rand, copiii trebuie sa calatoreasca si sa intre in contact cu vorbitori nativi de engleza. In felul acesta, modul in care vorbesc se va imbunatati considerabil.

Concluzionand, limba engleza este foarte importanta pentru orice copil, motiv pentru care trebuie sa fie insusita inca din primii ani de viata.

 

Distribuie articolul 'Cat de importanta este limba engleza pentru un copil?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Cat de importanta este limba engleza pentru un copil?