Ce invata elevii in clasa a VI-a

elevi clasa 6Elevii de clasa a 6-a intampina noi provocari si schimbari in educatia lor. Ei folosesc acum metode mai complexe si mai independente de invatare. Desi colaborarea si munca in echipa sau de grup pot fi inca o parte importanta a curriculumului, elevilor li se cere adesea sa produca o munca independenta mai extinsa, in mod specific in scris, deoarece ei vor scrie eseuri formale. Acest lucru necesita abilitati de organizare si, cu siguranta, unele ajustari si practici la inceputul anului scolar. Unii elevi se pot adapta mai greu, pe parcursul intregului an scolar, dar avand in vedere ca este o schimbare majora pentru ei, este ceva normal.

Cititul in clasa a VI-a

Scopul programei scolare pentru clasa a VI-a este ca elevii sa citeasca texte si carti clasa 6 din ce in ce mai complexe pe parcursul anului, pregatindu-i astfel pentru liceu, facultate si cariera. Elevii citesc o varietate de texte si diferite genuri din manuale scolare clasa 6, inclusiv fictiune, drama, poezie si non-fictiune. Pe masura ce elevii citesc texte mai complexe, le analizeaza si le inteleg in moduri mai profunde, ei isi consolideaza cunostintele dobandite din toate materiile. Pentru a-si dezvolta abilitatile de lectura, elevul de clasa a VI-a:

  • Intelege si explica punctul de vedere dintr-un text; intelege semnificatia anumitor cuvinte si pasaje din manuale clasa 6 si alte carti.
  • Citeste si compara diferite texte si genuri care abordeaza aceleasi subiecte.
  • Utilizeaza media si formate variate, inclusiv video si audio, pentru a-l ajuta sa inteleaga un subiect sau un text.
  • Participa la discutii la nivel de grup, si isi exprima ideile si abilitatile invatate.
  • Practica o varietate de abilitati de vocabular si utilizeaza materiale de referinta digitale si fizice, cum ar fi: dictionare, tezaure, glosare, etc.

Scrisul in clasa a VI-a

Elevii de clasa a 6-a sunt incurajati sa scrie cu o complexitate crescuta in ceea ce priveste lungimea textului, subiectul, vocabularul si tehnicile generale de scriere. In acelasi timp, elevii practica si perfectioneaza multe dintre abilitatile pe care le-au invatat anterior, imbunatatindu-le cu noi tehnici pe care le invata in clasa a 6-a.

Matematica in clasa a VI-a

Programa scolara pentru matematica de clasa a VI-a se concentreaza pe urmatoarele domenii: rapoarte si solutionarea ecuatiilor folosind rapoarte; proprietati ale divizibilitatii; notiuni geometrice fundamentale; si lucrul cu numere intregi si rationale. Elevii de clasa a 6-a continua sa-si aprofundeze intelegerea conceptelor matematice, si explica modul in care rezolva ecuatiile in scris si prin discutii.

Elevii de clasa a 6-a dezvolta noi interese

In clasa a VI-a, cei mai multi elevi descopera lucruri noi despre persoana lor, inclusiv interese si hobby-uri. Copiii au nevoie de sustinere in afara scolii. Elevii ar trebui sa se simta liberi sa-si urmareasca interesele, chiar daca nu sunt aceleasi interese pe care le aveau in anii trecuti. Este important ca elevul de clasa a 6-a sa fie incurajat sa se alature unui club scolar, unei echipe de sport, sau sa se implice in alte activitati extracurriculare.

Distribuie articolul 'Ce invata elevii in clasa a VI-a' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Ce invata elevii in clasa a VI-a