Ce placa video sa aleg?

Fie ca folosesti un PC la munca, pentru a te juca sau pentru a urmari filme, ecranul tau este legat de o placa video. Insa, aceasta piata este complexa si plina de capcane. Iata cateva sfaturi pentru persoanele care vor sa achizitioneze in viitorul apropiat o placa video.

De cativa ani deja, AMD si NVIDIA isi impart piata placilor video, al doilea are mai degraba un avantaj evident asupra primului. Recent, lucrurile s-au schimbat putin, pentru o perioada piata placilor video a parut mai degraba adormita.  Spre exemplu, au aparut placi video integrate, din ce in ce mai rapide care nu mai necesita o terta placa in unele cazuri. Apoi Intel a anuntat ca urmeaza sa se lanseze in pe piata cu un GPU asteptat pentru anul 2020. NVIDIA, care si-a incercat norocul pe mai multe piete, a revenit cu o arhitectura noua, Turing. Promite jucatorilor o experienta mai buna dar in egala masura experiente noi prin intermediul ray tracing sau exploatarea inteligentei artificiale in ceea ce priveste jocurile.

GTX 1050 (TI) pentru consum, RX 570 pentru performante. NVIDIA este adesea considerata fara concurenta. Ofera, inainte de toate, produse compacte, silentioase, destul de ieftine si care nu consuma atata energie. Este aproape definitia perfecta pentru GTX 1050 care cu siguranta va fi pe placul numerosilor jucatori cu buget limitat. Cei care isi doresc un model Low Profile pot sa isi indrepte atentia spre Gigabyte (GV-N105TOC-4GL).

AMD poate raspunde fara probleme nevoilor si cerintelor utilizatorilor cu a sa Radeon RX 570, care este mai gurmanda in ceea ce priveste energia dar si mai puternica. Are avantajul in acest moment de a fi propusa cu doua jocuri oferite din trei propuse – Devil May Cry 5, Resident Evil 2 si The Division 2.

 

Distribuie articolul 'Ce placa video sa aleg?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Ce placa video sa aleg?