Criterii de luat in considerare in alegerea unui blender

Iti doresti de mai multa vreme sa achizitionezi un blender? Insa nu stii care sunt principalele criterii de luat in considerare in alegerea sa? Am adunat pentru tine cateva criterii pe baza carora poti alege belnderul potrivit.

Capacitatea bolului. Da stiu, acel blender roz pe care l-ai vazut in magazin este magnifici insa ai 2 copii si are o capacitate de doar 0,8 litri. Capacitatea bolului reprezinta principalul criteriu de luat in considerare in alegerea unui blender. Asta deoarece iti va permite sa prepari suficient piure pentru bebelus, cocktailuri, smoothies pentru intreaga familie. Un model mai compact va fi mai practic. Se gasesc actualemente pe piata blendere cu boluri care ofera o capacitate variind de la 0,8 litri la 2 litri. In medie, majoritatea propun o capacitate de 1,5 litri, suficient pentru o familie cu 4 membri.

Puterea motorului. De o reala importanta, puterea motorului diferentiaza un blender bun de un blender de o mai proasta calitate. Nu se recomanda alegerea unui blender cu o putere a mtoorului sub 200w. Intre 200-500w un blender incepe sa fie performant atat pentru fructe si legume calde cat si pentru cartofi sau morcvoi.

Dincolo de 500w, un blender ofera performante mai bune si trebuie sa fie in masura sa sparga gheata. Va putea mixa cantitati importante de ingrediente.

Ergonomie si materiale. Un blender trebuie sa fie greu, cel putin la baza pentru a ramane pe loc pe blatul de lucru in timpul mixarii alimentelor. Bolul poate fi din plastic, modelele din plastic fiind mai ieftine insa mai greu de curatat si fragile pe termen mai lung. Un blender trebuie sa dispuna de functii speciale precum realizarea de smoothies sau viteza variabila pentru a permite o mai buna gestionare a diferitelor texturi.

Distribuie articolul 'Criterii de luat in considerare in alegerea unui blender' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Criterii de luat in considerare in alegerea unui blender