Cum iti alegi jardiniera perfecta?

Florile reprezinta una dintre cele mai elegante solutii estetice dintr-o locuinta. Fie ca le plantezi in ghivece, in casa, sau in gradina, acestea vor aduce un plus de culoare si de miros, avand o multime de avantaje.

Nu vom vorbi despre avantajele pe care le ofera florile insa, ci despre modul in care pot fi plantate.

Daca ai curte, o varianta este sa le pui direct in pamant, insa pentru o estetica mai placuta, cel mai potrivit este sa alegi o jardiniera.

De ce jardiniera?

  • Pentru ca aduce un plus de eleganta in orice curte;
  • Pentru ca permite un control mai bun al solului. In jardiniera poti pune un pamant nutritiv, care sa ii ofere florii toate elementele de care are nevoie;
  • Pentru ca daca este bine aleasa, poate sa reziste foarte mult.

Cum alegi jardiniera perfecta?

Exista foarte multe variante din care poti alege. In principiu, atunci cand cumperi sau iti construiesti o jardiniera trebuie sa tii cont de cateva lucruri:

  • Locul in care urmeaza sa o pui. In functie de acesta poti alege dimensiunile, materialul jardinierei sau forma ei;
  • Permanenta sau semipermanenta. Exista jardiniere gandite pentru a fi permanente si a ramane pe pozitii inclusiv iarna si de asemenea, exista jardiniere gandite pentru a fi mutate in anotimpul rece.
  • Material. In ceea ce priveste materialul, optiunile sunt numeroase. Ai de ales intre jardiniere din lemn, din plastic, din PVC, din metal sau din beton. Fiecare dintre aceste optiuni poate sa aduca o serie de avantaje, asadar, analizeaza-le cu atentie. Daca vrei un aspect placut, lemnul poate sa fie o optiune foarte buna, insa daca vrei rezistenta, jardinierele din beton sunt una dintre cele mai bune solutii pe care le ai la indemana.
  • Dimensiuni. Dimensiunea o alegi in functie de ceea ce iti doresti sa plantezi. Exista jardiniere de peste 1 metru lungime si jardiniere micute, care pot fi integrate cu usurinta pe pervaz.

Jardiniera este una dintre cele mai elegante solutii de amenajare a unei gradini sau a unui balcon. Daca o alegi corect, vei obtine foarte multe avantaje din punct de vedere al aspectului, asadar, ai mare grija atunci cand te orientezi spre un astfel de produs.

Distribuie articolul 'Cum iti alegi jardiniera perfecta?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Cum iti alegi jardiniera perfecta?