Cum te promovezi cel mai bine in mediul online ?

O intrebare la care exista foarte multe raspunsuri si este clar ca sunt multe metode care te pot ajuta mai mult sau mai putin in promovarea online cum ar fi meta tag’urile din web site, imaginile, design-ul de pe website, continutul, sunt lucruri care conteaza, este avedarat. Insa aceste elemente fac parte din optimizarea On-Site, elemente pe care google le aprecieaza atunci cand ajunge la site-ul tau dar, cum ajunge google la site-ul tau ?

Mult mai important decat acest aspect o reprezinta optimizarea Off-Site, adica promovarea in afara site-ului dumneavoastra.

Bun, trebuie sa va imaginati ca mediul online este un mediu imens, in continua expansiune si nimeni nu stie care ii sunt limitele, este ca un domeniu real, un camp fara margini. Google circula zilnic pe acest domeniu in cautare de website-uri noi, in cautare de modificari ale altor site-uri existente sau alte noutati in acest mediu.

Indexarea o face in functie de anumiti factori care se schimba de cateva ori pe an insa unul din cei mai importanti factori o reprezinta autoritatea domeniului. Aceasta se bazeaza pe cat de mult gaseste google site-ul tau pe alte site-uri, mai exact, dac ape acest domeniu imens google va gaseste intr-un colt uitat de lume nu o sa va dea absolut deloc importanta, va considera ca este o pagina inutila. Insa daca google depisteaza ca site-ul dumneavoastra exista si in alte locuri, exemplu : comentarii, articole online, comunicate de presa, schimb de link-uri, déjà devine interesant si incepe sa ii dea importanta. Considera ca este o pagina utila si cei care cauta informatia oferita de dumneavoastra este posibil sa o gaseasca acolo.

Cu siguranta aceiasi informatie exista pe mai multe site-uri, din acest motiv google va incepe sa aplice alte filtre de indexare cum ar fi : viteza de incarcare, scripturi vechi care se incarca greu, sa fie responsive design, etc… insa primul pas a fost facut, google va cunoaste !

Cum pot sa obtin legaturi catre site-ul meu.

Pana acum ceva timp directoarele online erau o sursa excelenta de obtinere a « back-link-ului » insa la ora actuala nu mai reprezeinta o medota atat de eficienta. Este foarte indicat sa obtineti legaturi serioase, pe website-uri cu o autoritate ridicata.

O buna solutie sunt cataloagele de firme online deoarece va poate oferi posibilitatea sa va adaugati un link catre site-ul dumneavoastra dar sunteti vizibil si pentru alte firme care va pot deveni clienti, furnizori sau parteneri.

Redactarea de articole online este din punctul meu de vedere cea mai buna resursa SEO care va poate ajuta sa fiti cat mai cunoscut in mediul online. Insa atentie, articolele trebuie sa fie scrise de persoane specializate in acest domeniu, care stiu sa scoata in evidenta informatia importanta despre serviciile dumneavoastra. Articolul trebuie sa fie usor de citit si de inteles pentru toata lumea.

O buna platofrma o reprezinta catalogul de firme online Firme365.ro care va pofera posibilitatea adaugarii de articole dar si profilul societatii dumneavoastra.

Accesul pe aceasta platforma se face pe baza unui abonament sau contra cost pentru un singur articol.

De ce accestul este contra cost ?

O sa va dau cateva motive destul de serioase pentru care am ales aceasta varianta :

  • Avem certitudinea ca utilizatori vor fi numai persoane care lucreaza in domeniul SEO si redacteaza/ editeaza articole in fiecare zi.
  • Avem certitudinea ca nu este vulnerabil pentru cei care doresc sa faca SPAM.
  • Avem certitudinea unui continut de calitate.
  • Ne pastram autoritatea domeniului ridicata.

 

Cu cat domeniul dumneavoastra are legaturi pe alte site-uri valoroase cu atat google va da mai multa importanta. O legatura pe un website cu autoritate scazuta va face mai mult rau decat bine.

Daca nu sunteti atat de bine familiarizat cu aceste elemente va recomand sa apelati la o persoana specializata in servicii de SEO care sa va faca cea mai buna oferta pentru nevoile dumneavoastra.

Distribuie articolul 'Cum te promovezi cel mai bine in mediul online ?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Suntem o firma de web design si promovare pe internet. Scriem cat mai multe articole din domeniul IT pentru a ajuta persoanele interesate de realizarea unui web site!

Leave A Response For Cum te promovezi cel mai bine in mediul online ?