Dieta Rina. Reguli, avantaje si dezavantaje

dieta-rinaKilogramele in plus sunt o problema din ce in ce mai intalnita in randul oamenilor moderni. Abundenta de alimente, cantitatea mare de zahar care se gaseste in acestea, lipsa activitatii fizice si o alimentatie total dezorganizata pot duce la obezitate si la boli foarte grave.

Atunci cand exista probleme apar si solutii, iar una dintre aceste solutii este dieta Rina. Aceasta este foarte populara datorita flexibilitatii pe care o ofera si promite eliminarea a pana la 15 kg in 90 de zile.

Ce este dieta Rina si care sunt regulile sale?

Conform celor de la Despre-Diete.ro, dieta Rina este un program alimentar prin care se separa sau se combina anumite grupe alimentare. Ceea ce este foarte atractiv la aceasta dieta este faptul ca nu presupune restrictii.

Practic, se poate consuma orice aliment, inclusiv pizza, paste sau burgeri, cu conditia ca acestea sa fie consumate in zilele destinate carbohidratilor.

Regimul este inspirat de alimentatia oamenilor primitivi, care nu consumau alimente variate, ci mancau ceea ce gaseau pana in momentul in care vanau sau gaseau altceva.

Fiecare zi a dietei este impartita in 3 faze importante:

  • Faza 1: Perioada de purificare. Este perioada micului dejun (intre 4 dimineata si ora pranzului), cand pot fi consumate fructe sau legume, la interval de 2 ore.
  • Faza 2: Perioada de ingestie. Este perioada in care trebuie sa fie consumata grupa alimentara a zilei. Aceasta tine de la pranz pana la ora 20:00.
  • Faza 3: Intre 20:00 si 4 dimineata. Este faza in care nu trebuie sa fie consumat absolut nimic.

Care sunt grupele de alimente ce pot fi consumate?

Dieta Rina este impartita in 4 zile, care trebuie sa fie repetate timp de 90 de zile:

Dieta Rina ziua 1: Este ziua proteinelor, in care se poate consuma orice tip de carne: porc, pui, curcan, peste, toate pregatite la cuptor, la gratar, la aburi sau prin fierbere. Alaturi de carne se pot consuma salate din legume, branza, oua sau lapte.

Dieta Rina ziua 2: Este o zi in care trebuie sa se consume doar legume. Acestea pot fi preparate aproape oricum; la cuptor, pe grill, la aburi, cu sos sau fara sos.

Dieta Rina ziua 3: Este ziua pe care o asteapta foarte multe persoane, deoarece permite consumul de carbohidrati. Aceasta permite consumul de tort, inghetata, paste, lasagna, pizza sau alimente cu faina alba. Practic, tot ceea ce este interzis poate sa fie consumat in aceasta zi, insa fara a se exagera cu cantitatile.

Dieta Rina ziua 4: Este ziua in care trebuie sa fie consumate cat mai multe vitamine. Acestea pot fi luate din fructe si legume proaspete, din nuci si seminte sau din alte alimente pline de nutrienti.

Ciclicitatea dietei este cea care ajuta organismul sa elimine greutatea in plus. Faptul ca nu exista o rutina duce la incetinirea arderilor si la slabire. Dieta este eficienta in cea mai mare parte din cazuri, insa unul dintre dezavantaje este ca la fel ca in cazul altor diete, exista riscul de reingrasare. Acest risc apare doar daca se revine la un regim alimentar dezorganizat. Din acest motiv, este bine ca dupa cele 90 de zile sa se consume alimente cat mai diversificate, insa respectand o serie de reguli.

Distribuie articolul 'Dieta Rina. Reguli, avantaje si dezavantaje' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Dieta Rina. Reguli, avantaje si dezavantaje