Iti montezi camere de supraveghere? Care sunt detaliile legale pe care trebuie sa le stii?

camera supraveghere 360Decizia de a-ti instala camere de supraveghere in casa este una excelenta, mai ales ca solutiile moderne de supraveghere iti ofera acces la imagini chiar si atunci cand esti la foarte mare distanta de locuinta. Totusi, inainte de a-ti instala un sistem de supraveghere (click pe acest link pentru a vedea componentele acestuia) trebuie sa te asiguri ca respecti toate detaliile din punct de vedere legal.

Din mai 2018 legea privind protectia datelor a fost modificata, ceea ce a modificat destul de mult si modul in care sistemele de supraveghere pot fi montate.

Ce spune legislatia despre montarea camerelor de supraveghere?

  1. Filmarile care ajuta la identificarea unei persoane sunt considerate a fi date cu caracter personal. Tocmai de aceea, cei care au camere de supraveghere trebuie sa respecte toate criteriile GDPR.
  2. Camerele de supraveghere pot fi montate fara probleme, totusi, intr-un spatiu privat, atata vreme cat nu sunt indreptate catre un spatiu privat alaturat. Scopul pentru care trebuie sa fie instalate aceste camere este simplu: protectia locuintei.
  3. Se pot instala camere de supraveghere si in spatiul public, insa doar de catre firme licentiate de Politia Romana. Atunci cand sunt instalate camere in spatiile private trebuie sa se evite atentarea la intimitatea persoanelor. Astfel, este interzisa instalarea lor in cabinele de proba, in toalete sau in vestiare. Atunci cand sunt instalate, camerele trebuie sa fie semnalate.
  4. Cel mai dificil este sa se instaleze camere de supraveghere la locul de munca. Pentru a putea instala camere, proprietarul unui business trebuie sa poata demonstra ca aceasta decizie ajuta la mentinerea bunei functionari a afacerii si ca aplicarea altor metode nu a functionat. Daca reuseste sa instaleze camere, proprietarul businessului trebuie sa isi informeze angajatii intr-un mod cat se poate de explicit in legatura cu acestea.

Instalarea camerelor de supraveghere poate sa vina la pachet cu foarte multe avantaje, dar si cu responsabilitati. Daca vrei sa iti cumperi un sistem cu ajutorul caruia sa supraveghezi ceea ce se intampla acasa, pe strada din fata casei sau la birou, un prim pas pe care trebuie sa il faci este de a te informa in legatura cu legislatia. Aceasta este destul de complexa si in unele cazuri s-ar putea sa nu fie tocmai de partea ta atunci cand esti cel care supravegheaza.

Distribuie articolul 'Iti montezi camere de supraveghere? Care sunt detaliile legale pe care trebuie sa le stii?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Iti montezi camere de supraveghere? Care sunt detaliile legale pe care trebuie sa le stii?