Limbajul HTML si optimizarea unui site

Multi dintr noi nu aveam habar acum 10 ani cu ce se mananca internetul, altii nici acum nu stiu si nu trebuie sa ne surprinda acest aspect din simplul motiv ca fiecare dintre noi avem alte prioritati. Insa intr-o lume in care cea mai mare parte a informatiei se gaseste foarte repede pe internet interesul oamenilor devine tot mai mare iar tehnologia telefoanelor mobile faciliteaza accesul la informatia de care avem nevoie.

In fiecare zi sunt accesate milioane de site-uri si alte miliarde de pagini web sunt intoarse pe toate partile pentru a ne satisface nevoia de informatie de orice fel.  Putini dintre noi sunt aceia care nu au auzit de limbaje de programare mai ales ca asa ceva se preda si in timpul cursurilor de la liceu in orele de informatica. Limbaje de programare ce ruleaza pe partea de client (browser) si limbaje ce ruleaza pe partea de server ne fac noua viata mai dinamica si frumoasa.

HTML este cel mai popular limbaj si mai totii stim ce inseamna iar daca ar disparea peste noapte lumea noastra ar fi mult mai saraca. Din fericire asa ceva este putin probabil sa se intample vreodata. Acest limbaj ruleaza pe partea de client si este interpretat de catre browser. In interiorul acestui limbaj exista asa zisele tag-uri ce fac ca un text, o poza, o animatie sau un film sa stea unde isi doreste webmasterul. Acesta fiind cel se construieste un site web.

Munca unui web master nu se opreste aici iar cunostintele lui sunt mult mai complexe, cunoscand si alte limbaje de programare si cum se realizeaza grafica unui site dar si  cunostinte de optimizare seo. SEO vine de la SEARCH ENGINE OPTIMIZATION si se traduce OPTIMIZARE PENTRU MOTOARELE DE CAUTARE. Indiferent cate limbaje de programare exista, fie pe partea de server sau client, toate ajung sa foloseasca limbajul HTML fara de care browserul nu poate interpreta si afisa informatia.

Web masterul sau cel ce se ocupa de creare site-urilor web are grija de site, il imbunatateste si de cele mai multe ori il dezvolta dupa bunul plac sau dupa cerinte. Daca ne dorim un site si nu avem cunostinte ale limbajelor de programare,  o buna comunicare si prezentarea exacta a ceea ce ne dorim in site-ul nostru  fac ca lucrurile sa se realizeze foarte repede si apoi ne putem lauda la serviciu ori prieteni ca avem un site pe o tema anume.

 

Distribuie articolul 'Limbajul HTML si optimizarea unui site' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Limbajul HTML si optimizarea unui site