Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre saltea si despre somn

saltea-cu-arcuriLa fel ca apa, mancarea si aerul, somnul este esential pentru o viata sanatoasa. Toti dormim, insa unii dorm corect, altii dorm mai putin corect. Vom incerca sa descoperim, asadar, cateva lucruri care fac somnul sa fie cat se poate de corect si o serie de lucruri pe care foarte putini oameni le cunosc.

De ce este atat de important somnul?

Pentru simplul fapt ca ofera odihna si o buna functionare pentru organism. Un om care nu doarme suficient poate ajunge sa se ingrase, sa aiba pierderi de memorie, sa fie extenuat si chiar sa aiba halucinatii. Lipsa somnului nu face doar asta. Daca alegi sa nu dormi pentru o perioada mare de timp, poti prezenta riscul de deces.

Cum poti sa ai un somn de buna calitate?

Asa cum este mentionat si pe site-ul Casa-Gradina.ro, exista mai multe reguli si mai multe elemente care te ajuta. Foarte multi oameni folosesc regula de 8 ore, crezand ca este cea mai corecta. Este adevarat ca este indicat sa dormi 8 ore pe noapte, insa mult mai important este sa dormi la anumite ore. Pentru adulti, orele la care trebuie sa doarma sunt intre 22:00 si 24:00.

Motivul este cat se poate de simplu si se numeste melatonina. Melatonina este un hormon eliberat in corp, care ajuta organismul sa adoarma mai usor. La copii este eliberat in corp mai des, deoarece sunt in crestere iar la adulti este eliberat intre orele 22:00 si 24:00. Tocmai de aceea, aceste doua ore sunt cele mai bune pentru somn. Daca vrei sa iti mentii memoria si atentia la cel mai inalt nivel, trebuie sa prinzi aceste doua ore de somn.

Somnul de buna calitate se poate obtine si cu alte reguli:

  • Nu manca inainte de a merge la culcare. Regula este de a nu manca cu 4 ore inainte de somn, asadar, dupa 18:00 este bine sa eviti orice aliment;
  • Bea un ceai de plante! Ceaiul de tei poate face minuni si iti poate induce acea stare de somn de care ai nevoie.
  • Fa o baie fierbinte cu o ora inainte de culcare. Este un alt lucru care te poate ajuta sa dormi mai mult si mai bine si care iti poate oferi o doza mare de relaxare;
  • Renunta la telefon! In ultimii ani foarte multi oameni aleg sa isi petreaca momentele de dinainte de somn in fata telefonului. Renunta la telefon, optand mai degraba pentru o carte!
Distribuie articolul 'Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre saltea si despre somn' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre saltea si despre somn