Merita sa investesti in cosmeticele organice? Iata ce trebuie sa stii despre ele!

cosmetice organiceToata lumea foloseste produse cosmetice si de ingrijire personala, insa unii au ceva mai multa grija decat altii asupra produselor pe care le pun pe piele. Pielea este cel mai mare organ uman, care protejeaza impotriva unui numar urias de boli si de situatii neplacute, motiv pentru care fiecare om ar trebui sa se orienteze spre produse organice, de cat mai buna calitate atunci cand fac achizitii pentru ingrijirea personala.

Din fericire, in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe produse organice, iar rfresh.ro este o dovada vie a acestui lucru. Cea mai interesanta categorie a acestor produse este cea de cosmetice bio sau organice. Fara substante chimice, fara conservanti si cu mirosuri foarte placute, acestea atrag din ce in ce mai multi oameni. Sunt, oare, eficiente? Merita sa se investeasca mai multi bani in ele decat in cosmeticele de pe piata? Raspunsul pe scurt este DA. Pe lung, vom incerca sa detaliem.

Ce sunt cosmeticele organice?

Atunci cand vine vorba despre cosmetice organice, exista cateva lucruri care le caracterizeaza:

  • Nu contin parabeni;
  • Nu contin conservanti si alte ingrediente chimice;
  • Sunt certificate de institutii mari ale lumii. De regula, pe etichete pot fi gasite certificari bio, ecologice sau organice;
  • Sunt in perfecta armonie si nu sunt modificate genetic.

Sunt eficiente aceste cosmetice organice? Cat rezista, daca nu au conservanti?

Faptul ca nu contin elemente chimice nu inseamna ca nu sunt eficiente. Acestea sunt obtinute in urma unor studii serioase, in asa fel incat rezultatele sa fie cel putin la fel de bune ca si in cazul produselor chimice.

In ceea ce priveste rezistenta, termenul de valabilitate poate sa depaseasca 30 de luni in functie de modul in care a fost realizat produsul.

Ce ingrediente stau la baza compozitiei unui produs cosmetic organic?

Exista o multime de ingrediente sanatoase, incepand cu unturile vegetale si terminand cu apele florale, argilele, pulberile sau uleiurile esentiale. De asemenea, exista foarte multe substante active care se dovedesc a fi mai eficiente decat cele chimice si mult mai sanatoase.

Care sunt principalele avantaje ale produselor organice?

  • Este redusa expunerea la substante chimice periculoase;
  • Riscul de aparitie a efectelor secundare este aproape zero;
  • Sunt compatibile cu toate tipurile de piele. Nu exista piele care sa nu accepte cosmeticele naturale;
  • Sunt mai eficiente. De cele mai multe ori, sunt mai eficiente decat cosmeticele realizate din produse chimice.

Ce trebuie stiut atunci cand sunt achizitionate cosmetice bio?

Alegerea cosmeticelor bio trebuie sa se faca in functie de o serie de criterii. In primul rand, este bine sa se studieze cu atentie lista de ingrediente. De asemenea, trebuie sa fie analizata sigla institutiilor de certificare.

De asemenea, nu orice produs care are ingrediente naturale este si bio. Pentru a fi bio, produsele trebuie sa provina din culturi certificate bio si sa prezinte garantia ca la cultivarea lor nu s-au folosit chimicale.

Distribuie articolul 'Merita sa investesti in cosmeticele organice? Iata ce trebuie sa stii despre ele!' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Merita sa investesti in cosmeticele organice? Iata ce trebuie sa stii despre ele!