Obiective turistice Praga

Praga are multe de oferit in materie de turism deoarece exista o multime de atractii interesante aproape peste tot, oriunde am merge. Mai jos gasiti o lista cu cele mai populare atractii turistice din Praga.

Castelul Praga. Retea de turnuri, biserici, muzee, Sali, gradini si palate… un sat in adevaratul sens al cuvantului. Castelul Praga ofera experiente minunate oricarui turist cu  numeroasele sale muzee in care sunt expuse numeroase comori. Printre ele se regasesc Bijuteriile Coroanei Boemiei si relicve din aur care merita o explorare aprofundata.

Podul Carol. Nu conteaza de unde privesti podul Charles intr-o dimineata cetoasa, daca te afli in multimea de dupa-amiaza sau il admiri odata cu lasarea serii. Intotdeauna ofera o experienta minunata. Podul Carol face parte din cele mai populare atractii din Praga. Pe timp de zi, statuile baroce fixeaza cu indiferenta parada trupelor de jazz, de muzicieni de strada, de vanzatori de suveniruri si de portretisti.

Ceasul astronomic. Situat in piata din centrul vechi al orasului, Ceasul astronomic face parte din cele mai populare atractii din Orasul Vechi. In realitate acest ceas se gaseste la extremitatea unei serii de edificii care sunt pozitionate aici de mai multe secole. Lucrarile la intreaga structura au debutat in 1338.

Piata Wenceslas. In aceasta piata se regaseste simbolul national al Republicii Cehe si anume statuia Sf. Wenceslas sculptata de catre JV Myslbek. Aceasta piata a fost martora unor evenimente importante din istoria Cehiei precum Revolutia de Catifea din 1998. In ziua de azi s-a transormat intr-un veritabil centru comercial si cel mai frecventat de cei care vor sa faca shopping in timpul unui sejur la Praga.

Catedrala Saint-Guy. Situata in reteaua castelului Praga, catedrala Saint-Guy este pozitionata pe locul unei rotonde romane care dateaza din secolul X construita de Bunul Rege Wenceslas si este una din cele mai vizitate atractii din cadrul castelului Praga.

Distribuie articolul 'Obiective turistice Praga' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Obiective turistice Praga