Plan de antrenament – gaseste formula castigatoare

Alege cele mai potrivite echipamente de fitnessAntrenament cardio, intarire musculara, flexibilitate…pentru a te pastra in forma trebuie sa variezi efortul. Atunci care este cel mai potrivit program si la ce frecventa? Iata reteta miracol pentru a deveni atlet in 2020.

Combinarea eforturilor. Cantitatea caloriilor arse in timpul unui antrenament variaza in functie de numarul de antrenamente efectuate pe saptamana. In realitate, prima data, in timpul primului antrenament corpul arde mai putine calorii ceea ce este de fapt logic. Miscarile sunt noi si nu le executi cu toata forta si vigoarea necesare.

Insa, cu cat practici mai des aceste miscari, cu atat corpul tau va ameliora capacitatea sa de a gestiona stresul si noutatea. Va invata sa minimizeze cheltuielile energetice. Combinand deci eforturile vei putea sa stimulezi toate sistemele de energie, unitatile motrice si tipurile de fibre musculare variate. Si diversitatea este cea care iti va permite sa obtii rezultate pe termen lung.

Programul de antrenament ideal

1/3 intarire musculara – 1/3 Cardio-1/3 Intinderi.  Doza ideala se situeaza in jurul a 6 ore de sport pe saptamana, cu minim o zi de repaos intre antrenamente.

Incepatorii trebuie sa mizeze pe frecventa nu pe intensitate. Este necesar sa iti creezi unele obiceiuri sportive inainte de a te preocupa de intensitatea antrenamentelor. Si, pentru a reusi, notiunea de placere trebuie sa primeze. Indreapta-ti atentia spre o activitate care te atrage si fixeaza-ti antrenamente saptamanale. De-a lungul saptamanilor care trec vei fixa intensitatea si vei fi din ce in ce mai priceput si mai rezistent. Asculta sfaturile unui antrenor, in functie de capacitatile tale fizice.

Nu uita de recuperare. Este imperativ sa te recuperezi eficient intre sedintele de sport, pentru a evita riscul de ranire. In functie de conditia ta fizica si de intensitatea antrenamentului nu trebuie sa practici mai mult de 40-60 de minute de HIIT pe saptamana.

Distribuie articolul 'Plan de antrenament – gaseste formula castigatoare' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Plan de antrenament – gaseste formula castigatoare