Produse pentru bebelusi – un checklist de mare ajutor pentru tinerii părinți

Produse pentru bebelusiSunteți tineri părinți? Venirea în familie a primului copil poate fi copleșitoare pentru oricine. Apar noi responsabilități, schimbări majore în stilul de viață, sentimente unice și emoțiile pe care oricine le încearcă în astfel de momente. în plus, odată cu toate acestea, apar și diverse „sfaturi” din partea rudelor, cunoștințelor sau a oricărui simte nevoia să-și spună părerea despre diverse lucruri pe care „trebuie” să le ai sau să le cumperi. „Neapărat să va luati batista bebelusului”, „Un leagăn electric face minuni”, „Sa va pregatiti pentru colici, trebuie să luați medicamentul X, este singurul care funcționează” etc samd.

Din experiența părinților care au trecut deja prin astfel de momente va spunem ca multe dintre achizițiile din aceasta perioada sunt inutile sau chiar nerecomandate. Patura de joaca plina de chestii muzicale nu va fi folosita niciodata, în leaganul electric sunt mari șanse să nu doarmă deloc, medicamentele pentru colici sunt doar pentru psihicul părinților. Exista, însă, și o serie de produse pentru bebelusi care ajung să fie chiar indispensabile. De aceea am decis să alcătuim un checklist cu cateva dintre produsele pentru bebelusi pana într-un an de care chiar veți avea nevoie:

Biberoane. Evident ca acestea sunt indispensabile, dar trebuie să aveți grijă să alegeți modelul care nu lasa tetina să fie goala niciodata în timpul hranirii, evitand astfel ingurgitarea aerului. în plus, tetinele trebuie să fie din aceeași gama, de preferat 3-4, de rezerva.

Sterilizatoare pentru biberon. veți descoperi ca spalatul biberonului nu este cea mai placuta îndeletnicire, așa ca un sterilizator va aduce liniștea ca totul este atat de curat pe cat ar trebui să fie.

Incalzitor pentru biberoane. Hranitul în miezul nopții apare cand te aștepți mai puțin și acest incalzitor va deveni cel mai bun prieten al părintelui cu ochii lipiți de somn. Exista chiar și incalzitor pentru biberoane de masina, util atunci cand sunteți pe drumul spre primul concediu.

Jucării muzicale. Vor reține atenția copilului măcar pentru 30 de secunde, ceea ce poate fi o mare realizare. Un set de 5-6 astfel de jucarii, folosite alternativ, va pot da chiar ocazia să discutați cateva minute cu partenerul/partenera. Evident ca alegerea lor depinde foarte mult de bebelusul căruia i se adresează, însă, în principiu, încercați să fie cat mai colorate, nu foarte galagioase si, mare atenție, din materiale care să nu pună în pericol siguranța copilului.

Marsupii ergonomice. Mai ales în zilele de vară acestea sunt o alternativa excelenta pentru o plimbare în parc. Puteți lua carutul și, cand cel mic simte nevoia de schimbare, să încercați marsupiul. Marsupiile ergonomice sunt recomandate atat pentru dezvoltarea armonioasa a copilului cat și pentru realizarea unei legături cat mai puternice intre părinte și copil. Încercați și veți vedea ce sentiment unic exista atunci cand un pui de om sta lipit de tine.

Cadita de baie. O veți folosi în mod cert foarte frecvent în primul an și va fi de mare ajutor pentru părintele „desemnat” cu acest ritual. Este mult mai sigura decat o cada obisnuita și ajuta bebelusul să se simta în largul sau, pe cat posibil. Căci, veți vedea, baita bebelusului este un moment pe care cei mici nu prea îl suporta și protestează vehement de fiecare data.

Scutece. Din nou, un produs fără de care nu se poate. Dar și aici exista o recomandare importantă: nu alegeți variantele ultra scumpe și cu diverse „adaosuri” gen crema care face minuni. Important este să isi faca treaba corect, să fie suportat de copil și să nu coste foarte mult. Pentru ca scutecele sunt „consumabile” care se duc foarte repede. Dacă va intreaba vreun prieten „ce sa-i luam lui bebe?”, raspundeti fără ezitare: „scutece”. veți avea nevoie mereu de ele.

Scaun de masa. Atunci cand bebelusul va sta în fund nu ezitați să alegeți un scaun de masa cat mai solid, cu masuta, și foarte bine „ancorat” de podea. veți vedea ca va schimba profund paradigma hranirii celui mic și va da o nouă dimensiune meselor în familie.

Pătuț. Poate acest articol ar fi trebuit să apara primul pe lista. Deși veți vedea ca uneori este aproape imposibil să cedați tentației de a-l lua pe cel mic în pat cu părinții, încercați cu stoicism pana va iese. în final veți avea satisfacția de a dormi fără grija de rămâne fix pe partea pe care v-ați culcat. Doar acest amănunt va fi suficient pentru a considera ca ati avut o noapte perfectă.

Un aparat de monitorizare. Pentru somnul de pranz sau serile tarzii este vital să puteți verifica de la distanță ce face bebe. veți descoperi ca orice usa deschisa este simtita ca prin minune, așa ca un astfel de aparat va fi ajutorul ideal. Daca poate canta și putina muzica în surdina este perfect.

Evident că lista cu produse pentru bebelusi poate continua și poate să fie diferită în funcție de fiecare familie. Putem adauga o scoica pentru masina, o masuta de infasat, un carusel muzical sau chiar un balansoar. Nu faceți, însă, achiziții multe și scumpe, pentru ca ele vor fi folosite puțin sau deloc. Încercați, pe cât posibil, să testați mai intai pentru a vedea dacă cel mic este. intr-adevar, atras de ceea ce vreti să cumparati și abia apoi luați decizia finala.

Nu uitați ca achizițiile pentru bebelusi sunt pentru o perioada scurta și ar trebui determinate de nevoi, eventual imediate, și nu de capricii. Asta dacă doriți să nu ramaneti mai apoi cu un balcon plin de lucruri pe care nu știi unde să le donati.

Distribuie articolul 'Produse pentru bebelusi – un checklist de mare ajutor pentru tinerii părinți' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Produse pentru bebelusi – un checklist de mare ajutor pentru tinerii părinți