Proiecte pentru case mici

author
1 minute, 54 seconds Read

Casele mici au devenit un trend in randul proprietatilor nou construite, datorita suprafetei mici de care este nevoie pentru constructie, datorita costurilor foarte scazute si design-ul foarte variat care poate fi pus in practica. Cele mai multe firme de constructii utilizeaza materiale precum beton, otel, lemn, rigips si caramida, insa arhitectii care au activat in ultimii ani au adus in atentia persoanelor interesate sa isi contruiasca proprietati de dimensiuni mici si posibilitatea utilizarii materialelor sustenabile, ecologice. Aceste tipuri de constructii nu sunt inca foarte cunoscute si puse in practica in tara noastra, insa proiectele de case mici sunt cerute din ce in ce mai mult.

De ce suprafata are nevoie un proiect pentru o casa mica?

Proiectele de case mici pot fi realizate pe suprafete intre 50 mp si 150 mp si se construiesc, in general, pe un singur nivel. Asadar, o casa de tip parter poate sa se intinda pe o suprafata mica, dar sa beneficieze de spatiu util precum al mansardei sau al subsolului, pentru depozitare sau pentru constructia si amenajarea unor camere in plus. Casele mici pot sa fie proiectate in asa fel incat sa aiba un acoperis clasic sau unul modern, un garaj atasat sau doar cu spatiu pentru parcare sau in asa fel incat sa detina o piscina. Proprietarii de case mici sunt, de obicei, persoane care sunt pasionati de mobilierul minimalist sau de cel foarte practic care utilizeaza spatiul numai atunci cand este cu adevarat nevoie, astfel incat casele mici pot avea suprafete foarte mici in care sa existe pana la 3 dormitoare.

Vezi si:  Ai o garsoniera de vanzare in Bucuresti? Iata ce trebuie sa stii!

Care sunt costurile caselor mici?

Proiectele de case mici sunt preferate de catre persoanele interesate sa isi construiasca propria resedinta pentru simplul motiv ca acestea sunt practice si ieftin de ridicat. Reducerea costurilor de constructie nu trebuie sa insemne si reducerea calitatii. In procesul de constructie poate fi utilizat mai mult lemn, care este mult mai ieftin decat caramida, metalele sau betonul, acoperisurile pot fi construite in asa fel incat sa nu necesite utilizarea tiglelor, iar utilizarea celor mai moderne sisteme de izolatie reduce costurile de incalzire si energie in timp, fapt care avantajeaza rezidentii atat din punct de vedere financiar cat si din perspectiva confortului. Cele mai ieftine case mici pot costa 25000 euro, iar in functie de marime, design si anexe, preturile cresc.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.