Putem consuma alcool atunci cand luam antibiotice?

Aceasta intrebare este pe buzele multora atunci cand vine seara sau cand au invitati cu o ocazie mai speciala. Daca, in majoritatea cazurilor, raspunsul la aceasta intrebare este Da, unele medicamente ascund unele suprize mai putin placute. Care sunt substantele pe care nu trebuie sa le amestecam niciodata cu alcoolul ?

Putem bea un pahar de vin atunci cand urmam un tratament cu antibiotice? In unele cazuri, da. Contrar ideilor preconcepute, alcoolul nu anuleaza efectul antibioticelor insa poate avea unele efecte mai putin placute. Totul depinde de cantitatea de alcool consumata si de tipul de antibiotic administrat.

Majoritatea antibioticelor precum amoxicilina nu interactioneaza cu alcoolul. De altfel, aceste produse nu contin avertismente speciale pe cutie. Chiar daca consumul de bauturi alcoolice nu este indicat, riscul de interactiuni grave este slab conform New York Times. In schimb, unele antibiotice pt provoca unele reactii neplacute in cazul in care sunt combinate cu alcoolul. Astfel, metronizadolul, tinidazol, trimetroprim si sulfametoxazol nu trebuiesc niciodata amestecate cu alcoolul deoarece risca sa provoace dureri de cap, scaderea tensiunii arteriale, palpitatii, greturi, transpiratie, bufeuri de caldura si roseata. A se evita consumul de alcool pana la doua zile dupa incheierea tratamentului.

Regula generala ramane de obicei prudenta. Alcoolul poate irita peretele abdominal deja fragilizat si sa provoace o serie de simptome neplacute la nivelul sistemului digestiv precum greturi, varsaturi si diaree. Rezultat : slabirea sistemului imunitar. Or, in momentul in care te afli sub tratament cu antibiotice corpul tau are nevoie sa fie intarit, nu slabit. Cu alte cuvinte, risti sa sabotezi tratamentul si sa intarzii vindecarea. Pe langa antibiotice, alcoolul poate interactiona si cu unele medicamente. Regula de aur este ca intotdeauna sa ceri sfatul medicului sau farmacistului daca vrei sa consumi alcool in timpul tratamentului.

Distribuie articolul 'Putem consuma alcool atunci cand luam antibiotice?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Putem consuma alcool atunci cand luam antibiotice?