Reteta de pui in stil grecesc

O reteta usor si rapid de preparat, ideala pentru aceasta perioada in care este cald si nu prea ne place sa stam pe langa aragaz.

Ingrediente

  • o conopida mai mica;
  • o ceapa medie tocata marunt;
  • 4 catei de usturoi tocati marunt;
  • un morcov mare taiat cubulete ;
  • o tulpina de telina taiata ;
  • o jumatate de lingura de scortisoara macinata ;
  • 2 linguri de oregano uscat ;
  • 400g de rosii cuburi ;
  • 400 g naut ;
  • 100g masline ;
  • patrunjel verde tocat marunt ;
  • ulei de masline ;
  • piper macinat, sare ;
  • un piept de pui dezosat ;
  • supa de legume sau de carne ;

Conopida se taie in bucati cat mai mici. Se taie cubulete pieptul de pui pana cand ajunge la o marime potrivita. Se pune nautul la scurs. Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se prajesc bucatile de piept de pui pana cand acestea capata o culoare frumoasa, aurie. Se scot bucatile de carne, se pun deoparte si pe uleiul incins ramas in tigaie se caleste ceapa taiata, cubuletele de morcovi si tulpina de telina taiata. Se trag la tigaie pana cand morcovul se inmoaie putin.

Se adauga bucatile de conopida si se condimenteaza cu sare, piper si scortisoara. Se amesteca totul si se adauga nautul din conserva si rosiile cuburi. Se amesteca si se acopera tigaia cu un capac, se lasa la fiert 1-2 minute. Se adauga ulterior supa de legume sau de carne si maslinele si se presara cu oregano. Se lasa la fiert pana cand conopida este facuta. Se adauga bucatile de carne si se lasa cateva minute. La final se presara cu patrunjel verde, tocat marunt sau branza feta.

 

Distribuie articolul 'Reteta de pui in stil grecesc' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Reteta de pui in stil grecesc