Sfaturi in alegerea fierului de calcat

Fierul de calcat este din ce in ce mai modern, dotat cu tot felul de tehnologii moderne. Producatorii au ambitia de a propune functionalitati adaptate nevoilor utilizatorilor fara sa uite de design si de culori. Deoarece unele materiale sunt mai delicate decat altele, un fier de calcat permite numeroase setari de caldura si de optiuni de calcat pentru un plus de eficienta si siguranta.

Exista numeroase modele de calcatoare pe piata, cu un numar mare de dotari menite sa te ajute sa iti calci hainele mai usor si mai rapid.

Functionalitati de care sa tii cont in alegerea unui calcator

Aburul si temperatura. Puterea si viteza de iesire a aburului reprezinta o serie de indicatori utili cu privire la puterea sau eficienta unui calcator: minim 8 grame de aburi de apa pe minut. Deoarece unele tesuturi necesita mai multi aburi si mai multa caldura decat altele.
Utilizare facila. Un fier de calcat care nu este usor si confortabil de utilizat poate deteriora cu usurinta hainele, lansand urme de apa sarata sau chiar sa le arda. Utilizarea prelungita a fierului de calcat nu ar trebui sa iti afecteze muschii.

Fii atent la modul in care este conceput, la compozitia fierului de calcat. Dimensiunea si textura talpii este importanta in privinta rapiditatii cu care calci. Materiale precum invelisul din titan fac din fierul de calcat un aparat antiadeziv, inoxidabil si rezistent la zgarieturi.

Daca iti doresti un fier de calcat lejer, trebuie sa stii ca majoritatea modelelor de pe piata nu depasesc greutatea de 3 kilograme. Lungimea si flexibilitatea cordonului de alimentare electric poate fi in egala masura un factor de comoditate daca priza nu este situata in apropiere.
Securitate. Majoritatea calcatoarelor se inchid automat dupa 30 de secunde de inactivitate.

Caracteristici suplimentare. Opteaza pentru un fier de calcat dotat cu un sistem de auto-curatare si de anti-calcifiere. Sistemul anti-picurare impiedica scurgerile de apa in timp ce fierul de calcat functioneaza.

Sursa: https://www.guide-electromenager.com/comment-choisir-son-fer-a-repasser.html

Distribuie articolul 'Sfaturi in alegerea fierului de calcat' daca a fost pe placul tau!
Next Article >
About the Author

Leave A Response For Sfaturi in alegerea fierului de calcat