SSD vs HDD pentru gaming: care este cel mai bun?

Deoarece unul din cele mai importante lucruri atunci cand joci este performanta, SSD-ul este cea mai potrivita alegere. Reduce in mod considerabil timpul de incarcare, ceea ce imbunatateste performantele, insa este si mai fiabil. Pe de alta parte, daca esti in cautarea unui spatiu de stocare mai generos si accesibil, hard disk-ul este cea mai buna solutie.

Timp de acces si viteza. Exista si alti compusi care sunt in mod direct responsabili de imbunatatirea vitezei si a performantei atunci cand joci. In acest caz, SSD este mult mai potrivit decat hard disk-ul.

In ceea ce priveste viteza generala a computerului, GPU si procesorul au un rol important. In acest caz, SSD-ul depaseste hard disk-ul de 3-4 ori. Motivul este ca SSD-ul face timpul de transfer al datelor mai rapid decat in cazul hard disk-ului.

Fiabiltate si durabilitate. Exista si un lucru delicat in ceea ce priveste SSD-ul si HDD-ul. SSD-ul este cel care are o functionalitate mai regulata, drept urmare este si mai fiabil, insa hard diskul este cel care are o durata mai lunga de viata. Motivul pentru care SSD-ul este mai fiabil este ca foloseste o memorie flash in loc de piese mobile precum si platouri magnetice de care hard diskul se foloseste.

In ceea ce priveste durabilitatea, « concursul » SSD impotriva hard disk-ului este in continuare delicat. SSD-ul nu are o durata de viata mai mare de 10 ani ceea ce este si cazul pentru hard disk insa performantele acestuia sunt mai stabile pana in momentul in care cedeaza definitiv. In schimb, performantele hard diskului incep sa se diminueze odata cu « inaintarea in varsta ».

In concluzie, un SSD poate face diferenta deoarece imbunatateste timpul de acces. Un GPU bun si un procesor bun reprezinta principalele elemente de care ai nevoie pentru a-ti transforma sesiunile de joc.

Distribuie articolul 'SSD vs HDD pentru gaming: care este cel mai bun?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For SSD vs HDD pentru gaming: care este cel mai bun?