Tehnologiile si pasii facuti la crearea site-urilor web

Transformarea unei pagini web albe intr-una cu un design frumos si cu continut dinamic este un proces destul de complex. Mai intai se face o schita si dupa aceasta se va face designul si pozitionarea elementelor in pagina. Daca la crearea unei schite se poate folosi un creion si o banala hartie, cand vine vorba de conceptul de design lucrurile se schimba putin. Programele de grafica raster (Photoshop) si grafica vectoriala (Illustrator , Corel) intra in functiune si furnizeaza materia prima pentru fiecare element din site in parte fie ca este vorba de un logo sau mai multe poze create sau retusate . Tot aceste programe pot furniza si elemente ce intra in componenta unui banner animat sau static (animatie / poza).

Imediat ce acestea au fost create si s-a decis ca ele vor alcatui aspectul grafic al site-ului se vor aseza intr-un folder cu numele site-ului si in el va avea alte foldere ce vor avea denumirile cu ceea ce contin (animatie, poze, script etc.). Urmatorul pas este acela ca toata grafica pe care am creat-o in Photoshop (sau alt program) trebuie sa se vada identic si in browser.

Pentru aceasta este nevoie de cunostinte ale limbajele de programare ce ruleaza pe internet iar acestea sunt impartite in doua categorii : server-side si client-side. Sunt limbaje de programare ce ruleaza pe partea de server si limbaje ce ruleaza pe partea de client (browser).

Daca site-ul nostru este unul de prezentare se pot folosi cu succes limbajele HTML , CSS , JavaScript si versiunea mai usoara a acestuia JQuery. Conventia care exista inca de la inceputul internetului este ca prima pagina din site (pagina radacina din care se va putea naviga in aproape orice pagina din intreg site) sa aibe denumirea de INDEX iar extensia ei sa fie .html .php sau .asp (ex: index.html index.php index.asp).

Daca ne dorim sa cream un magazin online sau un site cu administrare proprie ori un site cu utilizatori atunci este obligatoriu si cunostinte ale limbajelor ce ruleaza pe partea de server fara de care nu putem face nimic din toate acestea.

Mai exista si o alta modalitate foarte des folosita la creare site-urilor web si aceasta foloseste un asa zis template, un site deja facut. La acesta nu ne mai ramane decat sa-i schimbam dupa bunul plac grafica sau alte elemente, mai pe scurt il personalizam. Aceste templat-uri sunt cel mai des intalnite pe diferite platforme ca de exemplu WordPress, Joomla, PrestaShop etc.

Indiferent ca stii sa creezi un site de la zero sau vrei sa customizezi un altul deja facut sunt necesare si alte cunostinte si acestea sunt cele de promovare al site-ului, este vorba de optimizare seo fara de care site-ul nu va fi cunoscut lumii si nu va genera trafic.

 

Distribuie articolul 'Tehnologiile si pasii facuti la crearea site-urilor web' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Tehnologiile si pasii facuti la crearea site-urilor web