Tipuri de antene auto

antenna-4661876_1280Antena și anumite piese precum adaptor antenă sunt elemente indispensabile ale oricărei mașini. Astăzi este dificil să ne imaginăm o mașină care să nu aibă astfel de facilități.

Antenele auto permit transmiterea fără fir a undelor în diferite intervale și la diferite frecvențe. Acest lucru se poate realiza atât între emițătorul / receptorul instalat în mașină și emițătorul / receptorul central, cât și între emițătorul / receptorul dintr-o mașină și emițătorul / receptorul dintr-o altă mașină.

În plus, antena instalată (deseori împreună cu un adaptor antena auto) favorizează intensificarea semnalului dispozitivelor de comunicare folosite în interiorul mașinii.

Ce tipuri de antene auto se disting?

Antene auto pasive și active

Prima clasificare cuprinde antenele auto pasive și active. Primul tip este destinat recepționării undelor. În cazul antenelor active, semnalul este intensificat cu ajutorul unui amplificator. Dacă doriți să evitați pierderea semnalului, merită să acordați atenție celui de-al doilea tip de antenă.

Antene pentru acoperiș

După cum indică și denumirea, antenele auto de acest tip sunt montate pe acoperișul vehiculului într-un punct desemnat. Atunci când alegeți o antenă trebuie să luați în considerare modul în care a fost proiectată. Totodată, este important dacă respectiva antenă auto are un filet care să permită deșurubarea ei atunci când este necesar. La fel de importante sunt garniturile, care împiedică scurgerea apei (de exemplu din precipitații) în interiorul mașinii. Nu în ultimul rând, trebuie acordată atenție materialului din care a fost fabricată. Acesta poate preveni înlocuirea prematură a antenei atunci când este atacată de coroziune.

Antene interne

Antenele auto interne, care sunt de cele mai multe ori fixate de geam, garantează siguranță – nu trebuie să vă faceți griji că, în unele situații, s-ar putea rupe, cum se întâmplă în cazul antenelor montate pe acoperiș. De asemenea, nu trebuie să vă fie frică de faptul că s-ar putea deteriora din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Antene auto scurte sau lungi

Ca o ultimă clasificare a antenelor auto, putem distinge antene scurte, lungi, precum și antene telescopice, care pot fi pliate, evitând astfel riscul de deteriorare. Înainte de a alege, trebuie să ne gândim care dintre aceste soluții este cea mai potrivită pentru mașina noastră și cea mai confortabilă pentru noi atunci când vine vorba de folosirea zilnică.

Distribuie articolul 'Tipuri de antene auto' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Tipuri de antene auto